dilluns, 18 de desembre del 2017

ROSA MARIA IBARRA: “APROVAREM LA LLEI DE BARRIS 2.0 I RECUPERAREM AIXÍ UNA EINA QUE TANTES INVERSIONS VA DESTINAR A LES COMARQUES TARRAGONINES”



“Si dijous guanyem les eleccions i Miquel Iceta és investit president de la Generalitat els socialistes aprovarem la llei de barris 2.0 per lluitar contra la segregació urbana i la ineficàcia energètica, per tal de rehabilitar els nuclis d’habitatges dels barris més degradats”, així ho ha anunciat aquest dilluns Rosa Maria Ibarra, cap de llista del PSC a les eleccions de dijous.

Ibarra ha explicat que amb aquesta mesura recuperarem una eina, la llei de barris, que va ser suprimida pel Govern de CiU el 2011 i que tantes inversions havia destinat a les comarques tarragonines mentre va ser vigent amb els Governs socialistes.

“La llei de barris, impulsada pel Govern de progrés el 2004, va ser un instrument enormement eficaç al servei dels ajuntaments per garantir la cohesió social als pobles i ciutats del país, també dels municipis tarragonins. Acabar amb aquestes ajudes estructurals va ser un altre error gravíssim del Govern d’Artur Mas, que després el senyor Puigdemont i els seus socis van mantenir.”

En conjunt, durant els anys de Govern socialista a la Generalitat, la llei de barris va permetre destinar 54 milions d’euros directament a municipis de les comarques tarragonines, entre els quals el barri de Camp Clar de Tarragona, el barri del Carme de Reus, el nucli antic de Cambrils, el barri antic de Valls, el centre històric de Montblanc, el nucli antic del Vendrell, la part alta de Tarragona, el nucli urbà de l’Espluga de Francolí, el nucli històric de Falset, etc. Es calcula que més de 400.000 tarragonins i tarragonines se’n van beneficiar directament.

Rosa Maria Ibarra ha explicat que les noves actuacions integrals als barris inclouran nous factors que la crisi econòmica d’aquests darrers anys ha introduït com el foment de l’ocupació, la millora de l’eficiència energètica, etc.

En un altre ordre de coses, i a un dia per tancar la campanya electoral, Ibarra ha qualificat com a “grotesc” que hi hagi candidats que es presenten per Tarragona “que encara no hagin estat capaços d’explicar si estan d’acord o no amb la nostra proposta de garantir, com a mínim, un 10% de les inversions directes de la Generalitat a Tarragona en el marc dels pressupostos per als propers anys.”

“Alguns ens han donat la raó, però n’hi ha d’altres, com els candidats d’ERC i de la candidatura del senyor Puigdemont, que han passat de puntetes sobre aquest tema capdal per a tots els tarragonins i tarragonines. Els tornem a emplaçar directament: estan d’acord amb la nostra proposta senyors Peris i Campdepadrós? Sí o no?”, ha emfatitzat la candidata socialista.

Rosa Maria Ibarra ha recordat que mentre que durant els anys de Govern socialista la mitjana de les inversions directes de la Generalitat al Camp de Tarragona va situar-se en 174 milions d’euros anuals, un cop Artur Mas va ser investit president les inversions, aprovades amb el vot del PP, van baixar a 91 milions d’euros. Posteriorment, el 2015 amb el vot d’ERC, van baixar a 46 milions d’euros i enguany, amb el vot del PDeCAT, ERC i la CUP a tan sols 40 milions d’euros.


Finalment, la candidata socialista ha emplaçat directament “als tarragonins que van votar Catalunya en Comú a les darreres eleccions legislatives a què votin aquest cop la candidatura del PSC. Les enquestes assenyalen que els comuns no tindran representació per Tarragona en aquestes eleccions i els socialistes representem el vot útil d’esquerres davant d’aquells que tenen intenció de pactar amb les formacions independentistes o sotmetre’s als seus designis. Tan sols cal recordar que és el que va fer la senyora Colau a l’Ajuntament de Barcelona quan el PDeCAT i ERC van obligar-la a fer fora als socialistes de l’equip de Govern”, ha reblat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada