dilluns, 11 de desembre del 2017

EL PSC IMPULSARÀ UN PLA DE RETORN ADREÇAT ALS 4.000 JOVES TARRAGONINS QUE HAN HAGUT D’EMIGRAR A CAUSA DE LA CRISI I REDUIRÀ UN 30% EL COST DE LES MATRÍCULES UNIVERSITÀRIES



La candidata socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha explicat aquest dilluns que “per als socialistes tot allò relacionat amb les polítiques adreçades als joves és molt important. De fet, és essencial.”

“Per això si Miquel Iceta guanya les eleccions el Govern de la Generalitat impulsarà la propera legislatura un pla de repatriació dels joves que durant aquests anys de Junts pel Sí, a Barcelona, i de PP, a Madrid, han hagut de marxar del país per causes econòmiques a guanyar-se la vida a l’estranger. Pel que fa a les comarques tarragonines això beneficiaria als 4.000 joves tarragonins que, segons les mateixes dades oficials del Govern, han hagut d’emigrar des de 2011 a la recerca d’un futur.”

Així mateix el PSC es compromet a garantir una universitat més accessible. Per protegir i garantir l’ensenyament universitari entre els joves catalans Miquel Iceta ja ha avançat que el seu Govern reduirà un 30% el cost de les matrícules i facilitarà el retorn social del coneixement que es genera a la universitat, garantia d’excel·lència, de prestigi i de futur.

En aquest sentit, Rosa Maria Ibarra ha denunciat que “els joves han estat un dels col·lectius més castigats per l’anterior Govern de Junts pel Sí, amb el suport parlamentari de la CUP. Només cal recordar que en aquests anys s’han augmentat les taxes i matrícules universitàries fins a un 70% mentre que els màsters i estudis de postgrau ho han fet un 200%. Quin jove tarragoní es pot permetre pagar aquests increments si tenim en compte que l’atur juvenil està per sobre del 35%? És una vergonya!”

En aquest sentit, la candidata socialista ha animat als joves a posar-se “a l’avantguarda del canvi” per sortir d’aquesta trista realitat d’atur, precarietat i passaport a què han estat condemnats pels Governs de la dreta. “Un canvi real –ha afirmat- que tan sols un Govern socialista liderat per Miquel Iceta és capaç de garantir.”

També en matèria de joventut i universitat el PSC vol incrementar el finançament públic fins anar arribant progressivament al compromís europeu del 3% del PIB.

D’altra banda, la candidata socialista ha assegurat que arribats ja, quasi, al meridià de la campanya “el que està cada dia més clar és que el que Catalunya necessita són polítics que parlin menys dels seus “enemics” i que es dediquen en exclusiva a resoldre els problemes que tenim els catalans a peu de carrer.”

“No sembla que Puigdemont o Arrimadas vulguin fer-ho o estiguin per aquesta tasca... Diguem-ho clar! Si el conflicte actual s’allarga també ho farà la situació de crisi econòmica i social que estem patint. I és per això que demanem el vot per a la candidatura liderada per Miquel Iceta perquè és l’únic que proposa solucions en positiu sense exigir cap imposició als altres”, ha reblat.


Rosa Maria Ibarra ha fet aquestes declaracions al campus de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona on aquest migdia ha fet campanya acompanyat d’altres membres de la candidatura socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada