dimarts, 12 de desembre del 2017

EL PSC IMPULSARÀ UN PLA DE XOC DE TEMPS MÀXIMS GARANTITS PER REDUIR LES LLISTES D’ESPERA PER A INTERVENCIONS QUIRÚRGIQUES A TARRAGONA



“Si guanyem les eleccions i Miquel Iceta és elegit president de la Generalitat impulsarem un pla de xoc de temps màxims d’espera garantits a la sanitat pública i assegurarem que aquests temps d’espera siguin iguals per a tota la població, independentment del lloc on es visqui. Els socialistes sempre hem tingut clar que una bona atenció sanitària és un dret essencial i que ha de ser pública i de qualitat”, així ho ha assegurat aquest dimarts la candidata socialista per Tarragona Rosa Maria Ibarra.

La cap de llista del PSC ha qualificat de “particularment desastrós” el balanç de resultat del Govern de Junts pel Sí i la CUP en matèria sanitària. “Una dada ho resumeix a la perfecció, i ho volem subratllar perquè és de jutjat de guàrdia: en menys de set anys han incrementat les llistes d’espera per poder operar-se a les comarques tarragonines en un quasi 5.000 persones (concretament, 4.758 ciutadans tarragonins). El que deia abans, un autèntic escàndol!”

Així, les llistes d’espera per operacions a la regió sanitària de Tarragona han passat de 8.703 persones el 2010 (darrer any de president socialista a la Generalitat) a 13.461 persones amb dades tancades a finals de 2016.      

Rosa Maria Ibarra també ha explicat que el futur Govern socialista reforçarà l’atenció primària a les comarques tarragonines “dotant-la de més capacitat i de major autonomia de gestió perquè sabem que la prevenció és la millor opció per fer front a les malalties i prevenir riscos superiors. Alguns sembla que ho han oblidat però els socialistes no. Nosaltres som els que hem bastit la sanitat pública en aquest país”, ha assegurat.

Rosa Maria Ibarra ha lamentat que “el que han fet, primer el Govern d’Artur Mas, i després el de Carles Puigdemont amb la sanitat pública d’aquest país, també a les comarques tarragonines, ha estat realment lamentable. Amb l’excusa de la crisi i de l’austeritat, i a cops de retallades, han minvat la qualitat d’un servei públic essencial per a la vida de les persones. I sort hem tingut i continuem tenint de la gran implicació dels professionals del sector, si no la situació encara seria pitjor!”

Ibarra ha recordat “que l’any 2010 teníem el tercer millor sistema de salut pública del món, només per darrera del Japó i de Suïssa, segons assenyalen mitjans tan prestigiosos com la revista nord-americana Newsweek. Això, per desgràcia, ja no és així”, ha lamentat.


I tres quarts del mateix pel que fa als temps d’espera dels procediments quirúrgics que també han crescut exponencialment passant d’un temps d’espera de 3,9 mesos per arribar al quiròfan que teníem a finals de 2010 a 7 mesos ara. “O sigui, més temps d’espera, més persones en llista d’espera i caiguda en picat de les inversions a la xarxa sanitària de les comarques tarragonines, aquesta és la realitat que els candidats de Junts per Catalunya i ERC volen ocultar passant de puntetes per aquesta campanya electoral...”


Per contra, el pla de xoc proposat pel PSC pretén tornar a implementar garanties d’accessibilitat al servei públic de salut. Finalment, el PSC també es compromet a fixar un temps màxim d’una hora per al transport sanitari programat. El diagnòstic ràpid en cas d’indicis de càncer serà sempre inferior als 30 dies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada