dimarts, 8 de març del 2016

ROSA MARIA IBARRA: “EXIGIM AL GOVERN QUE DONI RESPOSTA ALS MILERS DE TARRAGONINS QUE S’HAN QUEDAT SENSE PERCEBRE LA RENDA MÍNIMA D’INSERCIÓ”



El grup socialista demanarà demà al Parlament que es tramiti amb celeritat la proposta de llei de renda garantida de ciutadania i que, mentre això es du a terme, la renda mínima d’inserció torni a ser un dret garantit pel Govern.

La proposta socialista també demana a la Generalitat que coordini tant les mesures concretes com els recursos pressupostaris amb els ajuntaments i el món local a fi i efecte de guanyar en eficàcia i donar resposta a les emergències socials, d’habitatge, de pobresa energètica i d’educació que hi ha a peu de carrer.

Segons ha recordat la diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, “les mateixes entitats del tercer sector han denunciat reiteradament que milers de persones que necessiten aquestes ajudes com l’aire que respiren n’han quedat excloses per les retallades i per la desídia del Govern. Aquí mateix a les comarques tarragonines més de 2.500 persones que haurien d’haver cobrat la prestació de la renda mínima d’inserció durant la passada legislatura no la van rebre tot i complir amb els requisits exigits per a rebre-la!”, ha emfatitzat la diputada socialista.

“Estem parlant d’una realitat social dramàtica en molts casos que no pot esperar 18 mesos ni 18 dies. Cal una resposta immediata i real que ajudi a tots aquests catalans i catalanes que no tenen els ingressos econòmics suficients per viure amb la dignitat material que es mereixen. No podem continuar obviant una solució perquè aquests ciutadans, i els seus fills i filles i les seves famílies, no poden esperar. Demà tenim l’oportunitat de posar el fil a l’agulla i confio que tots els grups estiguem a l’altura que requereix un tema tan essencial com aquest.”

Segons dades del grup socialista s’ha arribat al sense sentit de tenir més persones sol·licitants que s’han quedat fora de la prestació que perceptors de la renda mínima d’inserció.  

“En bona mesura això ha estat conseqüència de la reforma unilateral impulsada pel Govern de CiU el 2011 per limitar l’accés a aquesta prestació. Resultat? Mentre l’atur ha continuat en xifres superlatives i la pobresa ha crescut el nombre de perceptors ha quedat congelat o, fins i tot, s’ha reduït. Com es pot entendre aquest contrasentit?”


“Els socialistes hem reiterat que és una immoralitat política retallar de les prestacions que necessiten aquells que s’han quedat sense treball i sense prestació per desocupació. Les nostres mocions i interpel·lacions per garantir prestacions i ajudes han estat fins ara rebutjades pels grups que donen suport al Govern. Espero, sincerament, que demà comencem a rectificar aquesta dinàmica perversa. Els ciutadans de Catalunya s’ho mereixen”, ha afirmat la diputada vallenca.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada