dimecres, 30 de març del 2016

EL PSC DEMANARÀ AL PARLAMENT DESTINAR 24 MILIONS QUE LA GENERALITAT INGRESSARÀ PER L’IMPOST SOBRE LES CENTRALS NUCLEARS A LES COMARQUES TARRAGONINES



El grup socialista al Parlament presentarà una proposta de resolució al ple en la que es demanarà al Govern de la Generalitat que la meitat dels diners que ingressarà per l’impost sobre les centrals nuclears s’inverteixin a les comarques tarragonines, en especial, en aquelles comarques que acullen centrals nuclears.

Així, segons ha desgranat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, “16 milions d’euros es destinarien a la comarca de la Ribera d’Ebre i 8 milions d’euros a la comarca del Baix Camp. I no ho volem en projectes ajornats sine die, volem que la Generalitat comprometi aquests recursos en els pressupostos que s’han d’aprovar properament al Parlament.”

La diputada vallenca ha explicat que “les comarques tarragonines necessiten inversions econòmiques concretes, per exemple, per impulsar un pla de reindustralització que el territori necessita com l’aire que respira. Per això, davant de la inacció de la Generalitat, demanem als grups que donen suport al Govern que se sumin a aquesta proposta raonable i justa que ens permetria guanyar uns recursos necessaris tenint present el tancament, anunciat a mig termini, de les centrals nuclears un cop acabin la seva vida útil.”

Rosa Maria Ibarra ha relacionat aquesta demanda inversora amb la “situació crítica, per exemple, que viu l’Ebre amb el tancament d’Ercros. Els socialistes ens hem preocupat molt per aquest tema i pel tancament de Covestro i per això demà presentarem una proposta de resolució al Parlament demanant a la Generalitat que faci una tasca de mediació entre l’empresa i els treballadors.”


“Cal un pla per reindustrialitzar les comarques ebrenques”


Per la seva banda, el secretari de política municipal del PSC a les Terres de l’Ebre i regidor socialista a Tortosa, Manel de la Vega, ha subratllat que “cal impulsar un pla per industrialitzar les comarques del sud de Catalunya, i molt concretament de les Terres de l’Ebre, ja que un cop tanquin les nuclears podem patir una pèrdua de llocs de treball si no hi ha hagut prèviament un pla d’inversions i d’alternatives productives i laborals. No calen paraules, calen solucions reals ara!”, ha reblat.

De la Vega ha recordat que aquests 16 milions d’euros que rebria l’Ebre per aquest concepte són superiors als 15 milions d’euros en inversions que la Generalitat ha destinat a les comarques ebrenques en el seu darrer pressupost. “Necessitem aquests recursos. Tan sols cal tenir present la situació que s’està vivint a Flix aquests darrers mesos. Convidem a CiU i a ERC a què se sumin a aquesta proposta real i factible pensada en clau de l’Ebre i vital per al nostre territori.”

Finalment, el diputat provincial del PSC i portaveu socialista a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, ha donat a conèixer que el PSC presentarà a tots els municipis ebrencs una moció demanant que es destinin a l’Ebre els ingressos que la Generalitat recaptarà via impost sobre les centrals nuclears.

“Creiem que és de justícia ja que som nosaltres els qui acollim les centrals nuclears. Aquests recursos ens servirien per impulsar aquest pla per a la reindustralització de les Terres de l’Ebre que volem endegar pensant sobretot en els joves i els aturats de llarga durada.”


Aquest mateix dimecres el ple de l’Ajuntament d’Amposta debatrà aquesta moció socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada