dimecres, 16 de març del 2016

EL PSC PRESENTA UNA MOCIÓ AL PLE DEMANANT QUE TARRAGONA PERTANYI AL PROGRAMA CIUTATS AMIGUES DE LA INFÀNCIA D’UNICEF


El grup municipal socialista a l’Ajuntament de Tarragona ha entrat a registre una moció en la que es demana que Tarragona passi a formar part del programa ciutat amigues de la infància d’UNICEF.
En aquest sentit, la moció sol·licita a UNICEF iniciar els tràmits per a l’obtenció oficial del segell de reconeixement corresponent així com poder comptar amb el seu suport i col·laboració a fi i efecte de continuar desenvolupant i innovant en tot allò relacionat amb les polítiques d’infància i adolescència a Tarragona.
Segons ha posat de relleu la portaveu del PSC, Begoña Floria, “aquest programa d’UNICEF té com a objectiu promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen de les Nacions Unides. Es tracta d’una eina molt útil ja que incentiva tant la creació de plans locals específics a tal efecte com també impulsa tot tipus de polítiques municipals que tendeixin a afavorir el desenvolupament dels drets de la infància i l’adolescència.”
Cal recordar que el programa ciutats amigues de la infància es va posar en marxa al nostre país l’any 2001 i compta amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i també de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.
“Des del Govern municipal sempre hem tingut molt present que la crisi econòmica i els seus efectes devastadors han perjudicat greument els col·lectius més febles de la nostra societat com són els infants. En aquest sentit, hem redoblat els esforços, i ho continuarem fent, per garantir tant la justícia social com la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de les polítiques d’infància a la ciutat.”

“L’objectiu és assegurar el cicle vital dels infants i dels adolescents tarragonins evitant les situacions de vulnerabiliat. Per continuar aprofundint en aquest camí creiem que formar part d’aquest programa d’UNICEF ens ajudarà a dotar-nos de nous instruments i serveis”, ha conclòs la portaveu socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada