dimarts, 15 de març del 2016

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA DEL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA



La comissió executiva de la Federació del PSC del Camp de Tarragona vol expressar el seu profund i contundent rebuig al preacord anunciat la setmana passada entre la Unió Europea i Turquia en relació amb la crisi dels refugiats provinents de Síria i d’Orient Pròxim. Aquesta profunda decepció ha estat expressada per tots els membres de l’executiva de Federació dels socialistes tarragonins.    

En aquest sentit, unànimement, l’executiva ha acordat el següent:

            1.- Denunciar que el principi d’acord entre la UE i Turquia vulnera el dret d’asil, que és individual i protegeix qualsevol ciutadà que es veu obligat a fugir del seu país per causa de persecució política.

            2.- Els i les socialistes de les comarques tarragonines condemnem inequívocament les devolucions exprés que semblen inspirar aquest principi d’acord. Regatejar amb vides humanes és una immoralitat que qüestiona directament els valors que han vertebrat la construcció europea.

            3.- Europa no ha de ser una mera juxtaposició d’interessos econòmics. Europa és un ideal humanista que no pot donar de banda la tràgica realitat que viuen centenars de milers de ciutadans que fugen de la guerra i del feixisme igual com el 1939 eren centenars de milers els catalans i espanyols que fugien també de la guerra i del feixisme. Cal donar una resposta institucional i política que garanteixi sempre la dignitat de tots els ciutadans, igual com nosaltres voldríem en relació amb el que van viure i patir els nostres avis.   


            4.- Per tant, emplacem a les institucions comunitàries a assolir un acord definitiu que respecti la dignitat de les persones i garanteixi el dret d’asil que és un pilar fonamental de la idea mateixa d’Europa que és i ha de continuar sent inclusiva i democràtica.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada