dijous, 17 de març del 2016

EL PSC DEMANA IMPULSAR UN FONS DE RESCAT PER GARANTIR ELS ESTALVIS DELS DIPOSITARIS DE LA COOPERATIVA AGRÍCOLA DE CAMBRILS



El grup socialista al Parlament ha presentat una proposta de resolució en la que s’insta a la Generalitat a impulsar un fons de rescat entre les diferents entitats públiques per tal de garantir els estalvis dels dipositaris i la viabilitat de la cooperativa agrícola de Cambrils durant els propers anys.

Així mateix, la resolució socialista insta al Govern a crear una taula de treball entre la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Cambrils i altres entitats a fi i efecte de trobar una solució acordada i consensuada a la situació actual que pateix la secció de crèdit de la cooperativa de Cambrils.

Finalment, el grup socialista vol que el Govern procedeixi a supervisar i controlar de manera més intensa les diferents seccions de crèdit de la cooperatives catalanes per evitar que situacions com aquesta es tornin a produir en el futur.   

Segons ha destacat el diputat socialista Carles Castillo, “actualment la secció de crèdit de la cooperativa es troba immersa en una situació de preconcurs de creditors, perillant doncs la continuïtat tant de l’entitat com els estalvis de les 1.800 famílies que hi tenien dipòsits.”

“Cal donar una resposta real a la situació dramàtica d’aquestes famílies que han de veure retornats els seus estalvis. La Generalitat no pot demorar la seva actuació. És una situació essencial per a totes aquestes famílies que es veuen ara atrapades per aquesta fallida.”

Per la seva banda, la portaveu socialista i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cambrils, Ana López, ha subratllat que “la cooperativa és un dels motors econòmics del nostre municipi i hem de ser capaços, entre tots, de fer tot el que estigui a les nostres mans per tal de garantir la seva viabilitat.”

“Manifestem, un cop més, el nostre suport i solidaritat envers tots els cambrilencs i cambrilenques que s’han vist afectats per aquesta greu situació. Creiem que totes les administracions han d’estar a l’alçada del repte plantejat per aquesta fallida que s’ha viscut tenint sempre present que sumant tots els esforços disposem de les eines adequades per donar a les famílies la resposta eficaç que ens demanden i es mereixen”, ha afirmat la regidora cambrilenca.   

Cal recordar que el grup parlamentari socialista ja ha presentat una bateria de preguntes al Parlament a fi i efecte de conèixer quines actuacions durà a terme el Govern de la Generalitat per garantir els estalvis dels ciutadans que tenien dipòsits a la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de Cambrils. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada