dijous, 26 de novembre del 2015

SOFIA ACOSTA: “EL GOVERN SOCIALISTA REVERTIRÀ L’AUGMENT DE LES TAXES UNIVERSITÀRIES I DE F.P. QUE HA IMPULSAT EL PP”



La candidata socialista al Congrés per Tarragona i membre de la JSC, Sofia Acosta, ha definit avui com a “una autèntica pandèmia” els efectes de les retallades del Govern del PP en matèria de polítiques adreçades a la joventut.

Segons ha resumit la dirigent de les Joventuts Socialistes “durant aquests darrers quatre anys més de 4.000 joves de les comarques tarragonines han hagut de marxar a l’estranger a la recerca d’un futur laboral i d’un salari mínimament digne. Així mateix, les taxes i matrícules universitàries han augmentat fins a un 70% mentre que els màsters i estudis de postgrau ho han fet un 200%. Quin jove es pot permetre pagar aquests increments si tenim en compte que l’atur juvenil està per sobre del 50%?”

Sofia Acosta ha afirmat que els socialistes “volem posar als joves a l’avantguarda del canvi per tal que surtin de la trista espiral d’atur, precarietat i passaport a la què els ha abocat el Govern del PP.”

La candidata socialista ha recordat que en aquests moments més de la meitat dels joves estan a l’atur i que els que treballen ho fan amb retribucions salarials un 35% inferiors, de mitjana, als nivells salarials que teníem quan Rajoy va arribar al Govern. Així mateix, les mateixes inspeccions de Treball assenyalen la proliferació de contractes precaris i de falsos becaris. 

Per tot plegat, Sofia Acosta ha demanant als joves de les comarques tarragonines que es mobilitzin a les urnes el proper 20 de desembre. “El nostre futur, en sentit literal, està en joc! El Govern socialista convertirà les beques en un dret, derogarà la reforma laboral del PP, baixarà les taxes universitàries i de formació professional i impulsarà un pla de retorn per als milers de joves que han hagut d’emigrar aquests anys per raons econòmiques.”

“La veritat és que els joves hem estat un dels col·lectius més perjudicats pels Governs de la dreta també a molts ajuntaments de la demarcació on PP i CiU també van passar la tisora per les polítiques de joventut, de foment de l’ocupació i els cursos de formació.”

Segons ha subratllat Sofia Acosta, “si la situació laboral dels joves ja era prou greu amb la crisi econòmica la reforma laboral del PP i CiU ha tingut efectes devastadors i ha agreujat el carreró sense sortida en el que es troben molt joves obligats a elegir entre l’atur o marxar a l’estranger per guanyar-se la vida. Cal tenir present que l’atur entre els joves menors de 20 anys es troba per sobre del 70%!”


La candidata socialista ha denunciat que durant aquests anys en què l’atur juvenil s’ha disparat el mateix Govern del PP, al mateix temps, ha eliminat les ajudes al lloguer, ha retallat les beques i ha augmentat els preus de la universitat i de la F.P. “O sigui, se’ns ha negat l’accés al treball i, simultàniament, se’ns han eliminat les ajudes per poder emancipar-nos o estudiar. Rajoy ha assolit la quadratura del cercle...”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada