divendres, 13 de novembre del 2015

EL PSC DENUNCIA UNA CAIGUDA DEL 21% DELS PERMISOS DE MATERNITAT A TARRAGONA



La senadora socialista per Tarragona Maria Jesús Sequera ha denunciat avui “la caiguda dels permisos de maternitat a la província de Tarragona que s’ha registrat durant aquests anys en què el PP ha governat amb majoria absoluta. Lluny de millorar les polítiques de prestacions familiars en aquests quatre anys les comarques tarragonines han acumulat una davallada del 21,4% en el nombre de beneficiaris dels permisos i un descens també de les quanties.”

“Malgrat aquesta realitat objectiva el diputat del PP Alejandro Fernández, en el seu balanç de legislatura, ha afirmat que el Govern de Rajoy “ha donat suport a les famílies”. Com pot dir això quan a Tarragona s’ha registrat un descens de quelcom tan essencial per a les famílies com el permís de maternitat? Una dada ho resumeix a la perfecció: l’any passat només 95 pares de les nostres comarques van obtenir un permís per paternitat. 95 en una província de més de 800.000 habitants...”

Segons ha desgranat la senadora socialista els permisos de maternitat a la província de Tarragona han passat dels 5.821 permisos el 2011 (darrer any de Govern de progrés) a 4.574 permisos el 2014 (darrer any amb les dades tancades). També durant aquest període les quanties totals per aquesta prestació a la província de Tarragona han caigut de 32.497.661 euros a menys de 27 milions d’euros.  

Així mateix, també han davallat el nombre de beneficiaris tarragonins que reben una prestació per tenir cura d’un familiar malalt, menys de 400 persones a tota la província “i això mentre el Govern del PP aprovava una amnistia fiscal als grans defraudadors i fortunes que evadeixen capitals per no haver de pagar impostos al nostre país.”  

Per la senadora tarragonina “també aquí l’impacte de la reforma laboral del PP ha estat devastador ja que ha obligat moltes mares tarragonines a fer-se càrrec de les seves famílies i comptabilitzar-ho amb feines assistencials o treballs domèstics mal pagats i precaris. Resultat? Quedar-se sense els drets per naixement d’un fill ja que no tenen cotitzacions a la Seguretat Social donat que molts d’aquests treballs són de temporalitat reduïda i en negre.” 


Finalment, Maria Jesús Sequera ha acusat al PP de “no donar resposta a les necessitats reals de les famílies i, en especial, de les dones. Estem parlant d’un descens dels permisos per maternitat superior a les 1.200 prestacions en menys de quatre anys. Una caiguda que és paral·lela a l’augment de l’atur femení a les nostra província superior a les 36.000 aturades. Com es poden compatibilitzar aquestes evidències amb el discurs triomfalista econòmic del PP tipus Alícia al país de les meravelles? Ens cal un canvi urgent de polítiques i de sensibilitat social”, ha conclòs la senadora socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada