divendres, 20 de novembre del 2015

EL PSC DE CAMBRILS PRESENTA UNA MOCIÓ ON ES DEMANA AVANÇAR EN LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ EN CLAU FEDERAL



El grup socialista a l’Ajuntament de Cambrils ha presentat una moció al ple municipal en la que es demana un impuls a la reforma de la Constitució en clau federal com a solució per resoldre definitivament l’encaix de Catalunya amb la resta d’Espanya.

Així mateix, pel grup socialista no hi ha solució a l’actual conflicte institucional que no passi per un procés de diàleg lleial, negociació i pacte entre les diferents institucions i les forces polítiques catalanes i espanyoles.

Segons ha subratllat la portaveu socialista, Ana López, “el resultat de les eleccions del 27 de setembre habilita les majories parlamentaries a governar però, en cap cas, a trencar la legalitat per iniciar un procés unilateral cap a la independència que, a més, no compta amb el suport de més de la meitat dels catalans i catalanes.”

En aquest sentit, el grup socialista considera “un greu error polític” la proposta de resolució del Parlament aprovada pels grups de Junts pel Sí i la CUP. Aquest error posa en greu risc tant les institucions d’autogovern, com la unitat civil del poble de Catalunya, com la mateixa continuïtat de Catalunya a la Unió Europea i a les institucions comunitàries.

“L’aprovació d’aquesta resolució pot situar definitivament la política catalana en un carreró sense sortida que pot derivar en un conflicte institucional sine die que perjudica totes les parts afectades i afegeix inestabilitat a una societat que encara acusa de ple els efectes de la crisi econòmica.”

Ana López ha recordat que un Govern i un Parlament democràtic en cap cas poden saltar-se la legalitat i garanties constitucionals reconegudes per la comunitat internacional.


“Els socialistes ja fa temps que advertim que estem en un atzucac del que només podem sortir dialogant des del sentit de la responsabilitat i respectant la pluralitat de Catalunya. El pitjor que ens podria passar és dividir el país entorn del sentiment d’identitat nacional per això sempre ens hem oposat a alimentar el frontisme en aquesta qüestió. Tots som catalans i catalanes, tots volem el millor per als nostres fills i tots hem de lluitar políticament per convertir Catalunya en una de les societats europees que estigui al capdavant en matèria de drets i prestacions socials”, ha emfatitzat la portaveu socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada