dijous, 5 de novembre del 2015

JOAN RUIZ: “AMB EL PP AL GOVERN ELS PENSIONISTES TARRAGONINS HAN PERDUT DE MITJANA 300 EUROS ANUALS DE LES SEVES PENSIONS”



“Amb el PP al Govern hem passat de tenir un increment de les pensions d’acord amb l’IPC a tan sols un raquític “augment” del 0,25% sense tenir en compte la desviació de la inflació. Resultat? Una pèrdua real del poder adquisitiu dels pensionistes tarragonins”, així ho ha afirmat Joan Ruiz, diputat del PSC per Tarragona.

“S’ha arribat al ridícul d’enviar cartes als pensionistes informant-los “d’increments” de 0,35 cèntim d’euros mensuals de les seves pensions. Sovint enviar les cartes ha tingut un cost superior a aquest “augment” de les pensions que es venia com la mare de tots els èxits. Sembla una broma de mal gust...”, ha asseverat el diputat tarragoní.

Joan Ruiz ha explicat que per enguany el grup socialista al Congrés havia proposat incrementar un 1% les pensions i un 2% les pensions mínimes, una proposta perfectament assumible si hi havia la voluntat política de dur-la a terme però que es va trobar amb el rebuig frontal del Govern del PP i la seva majoria parlamentària.

“Amb la reforma encoberta del sistema públic de pensions que ha executat el PP cadascun dels 166.000 pensionistes tarragonins ha deixat de cobrar, de mitjana, 300 euros anuals. Això ha suposat una retallada de quasi 50 milions d’euros que s’han furtat de la butxaca dels pensionistes de les comarques tarragonines. Aquesta és la realitat que el PP vol ocultar.”

El diputat del PSC ha afirmat que amb aquesta retallada “Rajoy i el PP han incomplert la seva darrera promesa electoral: “si algo no tocaré son las pensiones porque el pensionista es el más indefenso y no tiene otra segunda oportunidad”, segons declaracions solemnes del mateix Rajoy abans de les eleccions.”

Davant d’aquesta tessitura el grup socialista es compromet a derogar la reforma de les pensions impulsada pel PP i a recuperar l’augment del poder adquisitiu dels pensionistes d’acord amb l’increment de l’IPC. Així mateix, s’augmentaran les pensiones mínimes per sobre de l’IPC i s’aproparan les pensions no contributives a les pensions mínimes com ja va dur a terme l’anterior Govern socialista que les va incrementar un 37%.

Finalment, Joan Ruiz ha alertat que el Govern del PP ha disminuït el fons de reserva de la Seguretat Social (el que garanteix el pagament de les pensions) a un ritme vertiginós. En aquests darrer quatre anys aquest fons s’ha reduït en un 40%.   


“Aquestes retallades del PP han perjudicat no tan sols als pensionistes sinó també a les seves famílies ja que, per desgràcia, en molts casos les pensions dels avis i avies són l’únic ingrés garantit d’un nucli familiar que té els pares i els fills a l’atur. Doncs ni això ha tirat enrera al PP de passar també la tisora per aquí malgrat les dramàtiques conseqüències que ha tingut per a milers i milers de famílies tarragonines”, ha emfatitzat el diputat del PSC. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada