dimarts, 15 de gener del 2013

MARIA JESÚS SEQUERA: “LES VÍCTIMES TARRAGONINES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE HAURAN DE PAGAR ARA 300 EUROS DE TAXES JUDICIALS PER PODER DIVORCIAR-SE I AIXÒ ÉS INADMISSIBLE”




La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha denunciat aquest dimarts que “en aquests moments les víctimes de violència de gènere han de pagar 300 euros de taxes judicials per poder divorciar-se dels seus agressors i això és totalment inadmissible.”

Sequera ha detallat que l’any passat hi va haver prop de 3.000 denúncies per violència de gènere a la província de Tarragona, el que representa un 15% del total de denúncies que es van efectuar a Catalunya. “Doncs bé, quan les víctimes volen divorciar-se de les seves parelles es troben amb que, amb la imposició de la nova llei de taxes judicials del PP, hauran de pagar 300 euros de taxes judicials per poder sol·licitar el divorci. Això a banda del cost de la liquidació de l’habitatge familiar, etc.”

El grup socialista ja va demanar al Congrés que les víctimes de violència de gènere quedessin exemptes del pagament d’aquestes taxes judicials però el PP, increïblement, hi va votar en contra. “Malgrat això el ministre Gallardón es va comprometre públicament a què les víctimes no haurien de pagar aquestes taxes, un compromís que, per variar, no han complert.”

“Els socialistes exigim al Govern que aprovi ja mateix un decret-llei que paralitzi que les dones hagin de pagar taxes judicials quan són víctimes de violència de gènere. Les víctimes no poden esperar. Per una vegada, el PP ha de complir la seva paraula encara que només sigui per saber que se sent.”

La senadora socialista ha recordat que des del gener del 2003 fins ara un total de 19 dones han mort víctimes de la violència de gènere a la província de Tarragona. Així mateix, actualment 60 dones tarragonines que han denunciat a les seves parelles han de comptar amb protecció policial mentre que 10 persones tenen un dispositiu electrònic de seguiment.

Finalment, Maria Jesús Sequera ha afirmat que la nova llei de taxes judicials perjudica especialment als col·lectius amb menys recursos, “com és el cas de les dones que, de mitjana, cobren un 15% menys que els homes i que al nostre país, en aquest moments, tenen una de les taxes d’ocupació més baixes de la Unió Europea.”

“I mentre patim situacions deplorables com aquesta els diputats del PP per Tarragona dediquen tots els seus esforços parlamentaris no a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, no, sinó a canviar el nom de les coses. Sembla increïble!”, ha conclòs la senadora del PSC.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada