dimecres, 30 de gener del 2013

MARIA JESÚS SEQUERA: “EL GRUP SOCIALISTA PROPOSA CREAR UN CONTRACTE DE TREBALL ADREÇAT ALS JOVES MENORS DE 30 ANYS”



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha detallat aquest dimecres les propostes del grup socialista per fomentar l’ocupació entre el jovent, un dels col•lectius més afectats per la crisi econòmica.

Així, Sequera ha explicat que “la principal mesura que proposem és la creació d’un contracte de treball i aprenentatge adreçat als aturats menors de 30 anys que no tinguin qualificació professional ni formativa. A la província de Tarragona tenim 5.670 joves menors de 25 anys registrats a les oficines de treball, el que ens dóna una idea de la dimensió del problema del que estem parlant.”


Aquest contracte tindria una vigència d’entre dos i tres anys i els seus beneficiaris rebrien una retribució salarial d’acord amb el conveni. Així mateix, per tal de fer compatible el treball amb els estudis de formació l’horari laboral no podria superar el 70% del total de la jornada.


Una altra proposta és afavorir un programa de primera experiència laboral dirigit als joves menors de 30 anys amb estudis superiors. “En aquest cas el que es vol és aconseguir que els joves tinguin una oportunitat i un primer contacte amb el món del treball. Per això els joves que hi optessin tindrien un contracte d’un any de durada o bé pràctiques no laborals a empreses. Per la seva banda, les empreses rebrien una subvenció per compensar els costos salarials del 50% del salari mínim interprofessional.”


Per Maria Jesús Sequera, “els joves d’aquest país estan patint una situació excepcional provocada per la crisi que els condemna a no tenir expectatives de futur i això és del tot injust i intolerable. Per això des del grup socialista hem presentat aquesta bateria de mesures que confiem que siguin acollides pel Govern del PP. Parlar tot el dia del debat identitari sense proposar res de positiu, com fan CiU i PP, no solucionarà cap dels problemes que té plantejats el jovent. És l’hora de l’acció pensant en donar una resposta real als problemes reals de la gent”, ha conclòs la senadora socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada