dijous, 10 de gener del 2013

LA FEBRE ULTRALIBERAL DE MAS COLLELL ARRIBA A CONSTANTÍ




El conseller Mas Collell, fidel als principis i les pràctiques d'un govern que fa dos anys es va dir bussiness friendly, duu a terme una liquidació del poc que queda públic al nostre país per fer-nos més dependents encara dels grans poders empresarials i financers.

En alguns casos fins i tot de personatges que a les tertúlies de la ràdio pública eren considerats fins fa poc " del palco del Bernabeu" en referència a l'estadi del Real Madrid, encara que des de fa unes setmanes aquesta expressió ha desaparegut dels nostres principals conductores dels principals programes, fet que ha coincidit exactament amb el temps en què el Govern encara dels millors va adjudicar la gestió d'Aigües del Ter-Llobregat a l'empresa d'un dels addictes al palco del Bernabeu. 

Però no content amb la privatització d’una bona part de l’aigua de Catalunya – la dels nostres rius Ter i Llobregat i si convé la del mar i tot quan funciona la dessalinitzadora del Llobregat - , ara el Conseller ha tret a concurs al DOGC del set de gener la venda de la Planta de Residus especials de Constantí fins ara de la Generalitat, és a dir, de tots els catalans i catalanes.

Això ho ha fet sota la política de fets consumats i d’amagatotis, en un tema tan delicat com aquest que des de l’inici va requerir de la màxima informació i consens a tot el territori.

Aquesta venda suposa que passa a control privat, i per tant a la lògica del benefici econòmic exclusivament, el funcionament de la planta i a partir d’ara, per tant, no tindrem les garanties de seguretat, de respecte al medi ambient, de manteniment dels llocs de treball – més de quaranta - i de les aportacions que al municipi de Constantí de finançament de les despeses de l’enllumenat públic i de les aportacions en concepte de canon - fa la fins ara empresa pública.

A preu de ganga – la Generalitat ha invertit més del doble del que ara pensa obtenir amb la venda – , disposar d’una instal.lació on obligatòriament han de portar els seus residus moltes indústries de tot el país, és un bon negoci per qui compri la planta que l’explotarà gairebé en règim de monopoli

Aquesta venda respon a la lògica de les empreses que ja fa temps que malden per obtenir-ne la propietat i ara l’aconseguiran a preu de saldo.

Des del PSC apel.lem als diputats de CiU i del seu soci ERC del territori perquè aturin aquest despropòsit de forma immediata. Si no ho fan els considerarem còmplices d’aquesta venda que ens perjudica als actuals i als futurs catalans i catalanes del Camp de Tarragona

Els serveis públics importants com el tractament de residus i més  els especials  han d’estar sota control dels poders públics per assegurar l’interès públic per davant de la lògica del benefici privat.

Exigim informació immediata. No estem davant una venda qualsevol. Aquest és un més dels serveis que es presta a tota Catalunya des del territori del Camp de Tarragona. Al sud també ens mereixem un respecte perquè també som catalans. No tolerarem cap minva en la seguretat d’una planta que fina ara ha estat sota control públic i amb totes les garanties mediambientals amb controls estrictes i periòdics i amb estudis independents de la URV.

El govern del sr. Mas amb aquesta venda ens fa més dependents i amb menys capacitat de decidir sobre un tema tan important del nostre teixit productiu però, sobretot i molt principalment, per a la nostra salut i la de les generacions futures.

Article d'opinió de Xavier Sabaté publicat al Diari de Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada