dilluns, 31 de desembre del 2012

UNS 450 EUROS



Si, són al voltant del 40% dels nostres pensionistes els qui quan se’ls pregunta si donen cop de ma, econòmicament, al seus fills, contesten que si, que ho fan.



No tots ho fan de la mateixa manera, uns contesten que els ajuden a pagar l’hipoteca del pis, altres que quan fan la compra de la setmana, compren també per la filla, altres que van a buscar als nets, cada migdia a la sortida del “cole” i els porten a dinar a casa seva. Algun et diu que han hagut d’acollir al fill i la jove, amb els nets, a casa.


Davant d’aquesta situació sembla que el que hauria de fer un govern responsable és donar un cop de ma als pensionistes ¿no? Doncs no! el govern Rajoy ha pres un seguit de mesures que els afecten i que podríem nomenar com a greus (per no dir cruels).


La cirereta dels pastís ha estat últimament la decisió de no revaloritzar les pensions que suposarà que cadascun dels 153.000 pensionistes que hi ha a Tarragona perdi, de mitjana, uns 450 euros l’any vinent. Cosa que suposarà en conjunt per Tarragona deixar d’ingressar 72 milions d’euros l’any 2013, uns diners que eren dels pensionistes de les nostres comarques i que per decisió del Govern de Mariano Rajoy no arribaran a les seves butxaques. Quasi be una baixada del 2% de poder adquisitiu

Decisió que s’afegeix a haver de pagar per la despesa en medicaments que ha deixat de ser gratuïta per ells, la notícia d’haver de pagar una part del preu de les pròtesis, haver de pagar per fer servir les ambulàncies o a la pujada com a tothom l’IRPF i l’IVA. Sense comptar la paralització de la Llei de Dependència que fa que en el nostre cas més de 4.700 tarragonins i tarragonines, molts d’ells pensionistes, que tenen la prestació reconeguda, s’hagin d’esperar fins el gener de 2015 (si arriben) per poder percebre la prestació reconeguda a la que tenen dret.


Tot plegat donen ganes de parlar de la demagògia que varen fer servir quan el PP estava a l’oposició i el govern anterior només les va congelar, sense deixar de revaloritzar-les. Llavors el PP va assenyalar als socialistes amb el dit, tractar-los de tot. O el temps que han deixat passar dient que havien d’esperar al mes de novembre per saber quan pujava l’IPC i saber així quan era el percentatge de la inflació, arribant, pel mig, el 30 d’octubre a votar els diputats del PP, que SI a una Moció que exigia al govern del seu partit la revalorització de les pensions al Congrés dels Diputats en un exercici que es podria anomenar de cinisme


I que no diguin que és l’únic que es pot fer perquè mentre fan això les administracions presidides per socialistes, com l’ajuntament de Tarragona, amb l’alcalde Ballesteros al front, aproven pressupostos pel 2013 que fixen, dins les seves competències i les seves migrades possibilitats marcant com a prioritat donar un cop de ma als qui més ho necessiten


A més a mes ho han fet tot i que els socialistes els hem recordat que com a fruit de l’herència socialista, a la guardiola de les pensions hi havia a l’inici del mandat Rajoy 57.000 milions d’euros i que la revalorització son 2.500 i que si cal modificar alguna cosa per salvaguardar el sistema de pensions estem disposats a pactar-ho, com sempre, amb la participació dels agents socials, amb els sindicats, amb la patronal i en el Marc de la Comissió dels Pactes de Toledo.

Encara els estem esperant

Article d'opinió de Joan Ruiz publicat al diari Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada