divendres, 21 de desembre del 2012

EL PSC DENUNCIA UN DESCENS DEL 33% DEL NOMBRE DE TRUCADES AL 016 PROVINENTS DE TARRAGONA



La senadora socialista per Tarragona, Maria Jesús Sequera, ha donat a conèixer aquest dijous que “en aquest primer any de Govern del PP el nombre de trucades al telèfon 016, el servei telefònic adreçat a les víctimes de la violència de gènere, provinents de la província de Tarragona ha davallat un 33% en relació a les dades del desembre de 2011.”



Segons ha explicat Sequera, “aquest descens no és casual sinó que és conseqüència directa de les retallades que ha impulsat el Govern del PP també en l’àmbit de les polítiques de lluita contra la violència de gènere.”


“Així, el Govern de Mariano Rajoy ha reduït un 27% el pressupost destinat a combatre la violència de gènere. Quan això es fa, s’envia un missatge clar de manca de suport i de compromís amb les dones que pateixen aquesta xacra social i que veuen com el Govern es desentén de la situació que viuen.”


La senadora tarragonina ha reclamat al Govern que reposi aquest 27% del pressupost destinat a combatre la violència de gènere que ja va eliminar en els pressupostos d’enguany i que ha tornat a eliminar ara en els comptes de l’Estat per a l’any vinent. “En aquest cas no parlar d’un quilòmetre de carretera sinó de salvar vides humanes. No pot ser que es retalli d’una partida destinada a donar ajuda a les dones víctimes de la violència de gènere, és immoral.”


Finalment, Maria Jesús Sequera ha recordat que va ser el Govern socialista qui va impulsar la creació d’aquest servei telefònic d’informació sobre la violència de gènere 016 que tants bons resultats ha donat. Es tracta d’un servei en el què les persones que truquen reben tota la informació en matèria de recursos especialitzats, serveis socials, ajudes econòmiques i atenció immediata en cas de maltractaments. A banda, hi ha assessorament jurídic especialitzat que proporciona un equip de juristes especialitzats en violència de gènere. La llei també garanteix la confidencialitat de les dades de les persones que truquen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada