dilluns, 17 de desembre del 2012

TARRAGONA, UN ANY SOTA EL GOVERN DE RAJOY



Aquests dies fa un any que ens governa el Sr. Rajoy i com les pel•lícules dolentes, se’ns ha fet llarg, molt llarg. Un any en el que la dreta no ha parat. Tracta d’aconseguir el “record Guiness” de “en menys temps incomplir mes promeses electorals”. Per fer-ho no han deixat “títere con cabeza” prenent mesures que tenen un denominador comú desballestar l’Estat de Benestar i construir una Espanya de pagament produint efectes greus com podem veure a les nostres comarques.



El pitjor de tot és que amb la marxa que porten en tot el mandat poden acabar amb el que hem construït, majoritàriament, els socialistes al llarg d’anys de govern com la sanitat per a tothom, l’escola per a tothom, la posada en marxa de la Llei de dependència, etc. Mesures gràcies a les que avui podem dir que amb el govern del PP “la majoria dels tarragonins i tarragonines viuen pitjor i amb menys oportunitats per viure millor”.

Quan el PP va arribar al govern l’economia tarragonina anava malament, ara va pitjor, teníem 69.103 aturats i ara en tenim 74.220. En bona mesura per la seva Reforma Laboral que és una veritable maquina d’acomiadament de treballadors, que ens està portant a la taxa mes alta d’atur de la democràcia a Tarragona, mentre baixa el percentatge d’aturats que cobren subsidi. (I va anar de poc que no eliminessin l’ajut dels 400€ als qui ja no tenen cap.)


En el cas dels pensionistes és especialment greu (o cruel). Els hi treuen quasi be un 2% de poder adquisitiu, fan que paguin per la despesa en medicaments que ha deixat de ser gratuïta per ells, mentre els han pujat com a tothom l’IRPF i l’IVA. A banda que la paralització de la Llei de Dependència fa que més de 4.700 tarragonins i tarragonines, molts d’ells pensionistes, que tenen la prestació reconeguda, s’hagin d’esperar fins el gener de 2015 per poder percebre la prestació a la que tenen dret.


I destrossen el món de la cultura pujant l’IVA. Estan fent malbé la sanitat, cal dir que en aquest punt assessorats pel govern de CIU. Ara volen introduir el copagament a la medicació hospitalària. Rebaixen la quantitat destinada a beques, pugen 500€ de mitjana la matrícula de la Rovira i Virgili. El ministre Wert proposa una nova llei d’educació que l’enfronta amb tothom, excepte amb els bisbes. Volen que la justícia sigui per qui te diners, arribant a l’extrem ridícul que ens tocarà pagar 200€ per recórrer una multa de 100. Volen fer perdre a les dones drets que havien guanyat en anys de lluita. Retallen els diners per investigació, treuen la paga de Nadal als funcionaris. I tot això sense parlar d’infraestructures.


I mentre pensionistes, treballadors en atur, sanitaris, i discapacitats passen necessitats i es veuen obligats a sortir al carrer per reclamar els seus drets, ho penses bé i només trobes un col•lectiu a qui li ha anat bé l’any de Govern del PP, els evasors als qui han regalat una Amnistia Fiscal.


Justifiquen que ho desballesten tot, dient, que és per defensar als treballadors als pensionistes, als estudiants, als malalts. Però en quin món viuen? a Tarragona, evidentment NO!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada