divendres, 14 de desembre del 2012

L’INEFABLE MINISTRE WERT I EL CATALÀ



El PP no només ha estat amb deslleialtat envers Catalunya sinó que també ha actuat amb falsedat i alevosia. M’explicaré, durant les setmanes prèvies a les eleccions al Parlament del passat mes de novembre els dirigents del PP van multiplicar les seves declaracions “de amor y admiración” per Catalunya i els catalans. Des de la sorprenent afirmació del mateix Rajoy que deia que “los catalanes hacen cosas” fins a les declaracions de la senyora Dolores de Cospedal en les què afirmava que “a pesar de lo que algunos dicen, el PP quiere mucho a Catalunya.”


Tot això era abans del 25 de novembre... uns dies després el ministre Wert ha demostrat quin és el concepte real que el PP té de Catalunya i dels catalans traient del calaix la reforma de la LOMCE que representa, a la pràctica, un autèntic torpede contra la línia de flotació del sistema educatiu català que ens hem dotat entre tots i que tants bons resultats ha donat en aquests darrers 30 anys.

Lluny de rectificar, tenint en compte el rebuig unànime de la comunitat educativa, el ministre Wert i el Govern del PP han reafirmat la seva voluntat de tirar endavant les seves intencions recentralitzadores “pese a quien pese.”

Fins ara s’ha posat molt l’accent en l’atac al català que suposa la reforma de la LOMCE però crec que no hem parlat prou del gravíssim retrocés que també suposa a nivell educatiu. I és que no només s’ataca a la llengua sinó que també es consolidarà la segregació educativa, menystenint així la igualtat d’oportunitats real dels nens i nenes, alhora que es busca el control doctrinal de l’educació a través de la supervisió de les assignatures troncals. Tot plegat suposarà un salt enrera a nivell de qualitat de l’ensenyament públic sense precedents al nostre país o sí, si ens remuntem a l’època de la dictadura quan el sistema educatiu no pretenia, en el fons, educar i dotar als nens i nenes d’oportunitats, sinó adoctrinar-los en “los principios del régimen.”

La posició del PSC és molt clara: NO a aquesta nova agressió a l’educació i a la llengua catalana. Els socialistes estem disposats a arribar fins on faci falta per aturar aquest despropòsit impulsat pel PP en matèria educativa que desvirtua el model democràtic i fomenta la segregació a les aules del país. Un PP que, recordem-ho, ja va portar el nostre Estatut al Tribunal Constitucional d’on va sortir laminat i que va organitzar les taules petitòries al carrer on es recollien signatures contra l’Estatut votat pel poble de Catalunya.

Un cop dit això, el més sorprenent, però, és que malgrat aquesta actitud permanent del PP en relació a Catalunya i al català els dirigents de CiU no hagin tingut mai cap problema a l’hora de pactar amb el PP a Ajuntaments, Diputacions i consells comarcals. Només aquí a les comarques tarragonines la llista és interminable: Reus, Cambrils, Salou, Torredembarra, Calafell, etc. Serà possible que el camí cap a Itaca que fins fa unes setmanes ens proposava el senyor Mas es pugui dur a terme amb els companys del senyor Wert al capdavant del timó i a la sala de comandament de la nau?

Article d'opinió de Núria Segú publicat al Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada