dimecres, 1 de febrer del 2012

EL PSC PRESENTARÀ UNA MOCIÓ A TOTS ELS AJUNTAMENTS TARRAGONINS DEMANANT A LA GENERALITAT QUE LIQUIDI EL DEUTE QUE TÉ AMB ELS CONSISTORIS


Els grups municipals socialistes de les comarques tarragonines presentaran una moció als seus respectius Ajuntaments en la què s’insta a la Generalitat a fer públic el deute que té amb el consistori i, sobretot, a liquidar aquest deute de forma urgent i prioritària.

Segons ha explicat el portaveu del grup socialista a la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu, “la situació que viuen molts Ajuntaments de les nostres comarques és realment molt greu i propera a l’asfixia econòmica. En aquests moments, segons les nostres estimacions, el deute de la Generalitat amb els Ajuntaments tarragonins ja supera els 80 milions d’euros.”

“Això provoca que molts Ajuntaments no puguin fer front al manteniment dels serveis bàsics que demanden els seus convilatans perquè la Generalitat no els paga el que els deu. Cal subratllar que estem parlant de serveis essencials com les beques de menjador, els programes de la llei de barris, els programes de formació ocupacional o les escoles bressol municipals, és a dir, d’elements bàsics que garanteixen la cohesió social als nostres pobles i ciutats.”

Josep Masdeu ha posat l’exemple de les escoles bressol municipals. “L’any 2010 la Generalitat subvencionava amb 1.800 euros anuals cada plaça de llar d’infants municipal. L’any passat, el primer del Govern de CiU, aquesta xifra es va reduir a 1.600 euros anuals que, al damunt, encara no s’han pagat. I ara es parla d’uns 1.300 euros anuals... és a dir, tot plegat, una situació insostenible.”

Per la seva banda, el president de la gestora del PSC del Camp de Tarragona i president del grup socialista a la Diputació, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que “els Ajuntaments estan molt preocupats perquè la Generalitat està posant al llindar del col·lapse un model educatiu que es fruït del consens de tota la societat. Per exemple, les 35.000 places públiques d’escoles bressol estan en perill...”

Ballesteros ha demanat a la Generalitat “sentit de la responsabilitat en un tema de país com aquest. No demanem miracles i som conscients de les dificultats econòmiques que té tant la Generalitat com el Govern de l’Estat, però el que si demanem és pactar amb el Govern un calendari per fer front al pagament del deute que té amb els Ajuntaments del país.”

Finalment, Josep Fèlix Ballesteros ha alertat que “en cas de no tenir resposta qui continuarà patint són tant les empreses proveïdores dels consistoris, que hauran de fer front als impagaments, com els ciutadans que en moments de crisi econòmica com els actuals veuran minvar els serveis bàsics que reben per part consistoris, que són l’Administració més propera a la seva realitat quotidiana.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada