divendres, 12 de març del 2010

El PSC denuncia que s’infringeix el Pla Especial de protecció de ‘Les Madrigueres’


Els regidors socialistes han presentat avui les seves al·legacions al projecte d’adequació de ‘Les Madrigueres’. Pels socialistes, el projecte presentat fa uns dies al Vendrell, ‘no respecta el Pla Especial aprovat per l’Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya’. Amb aquesta intervenció es trenca la integritat de l’espai protegit i no garanteix el procés de renaturalització que imposa el pla especial, han senyalat els socialistes.

En aquest sentit, el regidor socialista Josep Lluís Pascual ha afirmat que, ‘el nou projecte vulnera les normes de protecció aprovades per l’Ajuntament i la Generalitat, a més, amb el manteniment de la carretera i la construcció d’aparcaments es crea una muralla artificial de paviment que contradiu la vialitat prevista del pla i dificulta la recuperació de la llera històrica de la Riera de la Bisbal’.

Pels socialistes, el manteniment de l’actual carretera amb la construcció d’un aparcament és un dels aspectes més criticables d’aquest projecte. Amb el Pla Espacial aprovat l’anterior legislatura, la carretera es desvia en paral·lel amb l’actual via del tren reduint així la contaminació acústica d’aquesta zona.

Els socialistes han demanat també que la connexió amb el passeig de Sant Salvador sigui respectuosa amb el Pla Especial de protecció de les Madrigueres. Des del PSC s’ha demanat que es faci un esforç per acomplir amb els objectius que marcava el Pla Especial. ‘Primer de tot, s’ha de realitzar una actuació integral que recuperi tota aquesta zona i preservar un dels pocs espais verges del litoral tarragoní que esdevindrà un important patrimoni natural’, ha destacat la líder socialista, Helena Arribas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada