divendres, 5 de març del 2010

736 PERSONES DE L’ALT CAMP JA ES BENEFICIEN DE L’APLICACIÓ DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA


“En aquests moments un total de 736 ciutadans de l’Alt Camp ja reben una de les prestacions contemplades per la Llei de Dependència un cop s’han resolt els seus programes individuals d’atenció (P.I.A.) que són els que regulen l’accés a les ajudes econòmiques.” Així ho ha fet públic avui la diputada socialista al Parlament Núria Segú, qui també ha explicat quin és l’estat de la qüestió pel que fa a la l’aplicació d’aquesta llei a nivell de Valls i l’Alt Camp.

“En aquests moments (març de 2010) tenim aquests 736 programes individuals d’atenció ja realitzats el que suposa el 81% del total de sol·licituds per acollir-se a la llei de dependència registrades a la comarca. D’aquestes sol·licituds, 436 casos corresponen a la ciutat de Valls i 273 casos a la resta de municipis de l’Alt Camp.”

Pel que fa a la tipologia del demandant, la majoria (60% del total) són persones que tenen més de 80 anys, que viuen a casa i que reben atenció per part dels seus fills o d’algun familiar proper per tal de poder fer front a la seva vida quotidiana.

En relació a aquestes dades la diputada vallenca ha afirmat que “el desenvolupament de la llei de dependència continuarà sent una de les prioritats del Govern de la Generalitat en matèria de polítiques socials. Els socialistes entenem que en aquests moments de crisi econòmica és quan l’Administració ha de fer tots els esforços possibles per donar resposta a les necessitats reals del dia a dia dels ciutadans. Per això, el nombre de beneficiaris de la llei de dependència es continuarà eixamplant fins assolir el seu ple desplegament d’aquí a cinc anys, el 2015.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada