divendres, 19 de març del 2010

121 TARRAGONINS AMB DISCAPACITAT HAN TROBAT FEINA DURANT AQUEST PASSAT MES DE FEBRER


121 tarragonins amb discapacitat van signar un contracte de treball durant el passat mes de febrer. D’aquests, 41 van subscriure un contracte indefinit i la resta un contracte temporal. La majoria de persones contractades tenen una franja d’edat que va dels 25 als 44 anys i un nivell de formació vinculada als estudis obligatoris. Cal posar de relleu que la contractació de treballadors amb discapacitat a Tarragona és superior a la de la resta de províncies catalanes. Així ho ha fet públic avui el diputat socialista al Parlament, i membre de la comissió d’estudi de la situació de les persones amb discapacitat, Àlex Martínez, qui també ha explicat les mesures endegades pel Govern per afavorir la contractació de treballadors amb discapacitat.

“Crec que en moments de dificultats econòmiques com els que estem patint hem de ser capaços de posar en marxa els instruments necessaris per garantir que les persones discapacitades puguin dur a terme una vida independent, amb qualitat de vida, i que puguin accedir a una feina en igualtat de condicions amb la resta de col·lectius de la nostra societat.”

En aquest sentit, Àlex Martínez ha subratllat que s’està treballant per definir nous models que ajudin a les necessitats del sector i que, de forma molt resumida, podria passar per un increment de la contractació pública, pel compliment de la quota de reserva del 2% en les empreses de més de 50 treballadors, i per una millora en la dotació per a la creació de llocs de treball, i finançament assequible. Així mateix s’estan estudiant noves formules per estimular la discriminació positiva que afavoreixi als col·lectius de discapacitats més castigats per l’atur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada