divendres, 16 de febrer del 2018

L’HORA DE REUS



Fa poques setmanes, gràcies a una pregunta formulada pel diputat Joan Ruiz al Govern del PP, els reusencs i reusenques vàrem saber que en aquests darrers anys ni l’ajuntament de la ciutat ni la Generalitat havien fet cap gestió per facilitar la connexió del nostre aeroport amb la xarxa ferroviària d’alta velocitat . I això que ja més de sis anys que hi ha un projecte definit d’estació intermodal al sud de l’aeroport tot i que està paralitzat sine die. Amb el risc que això comporta pel que fa a la continuïtat del projecte. Cal tenir present que el Corredor del Mediterrani està en fase de proves i no compta amb aquesta estació intermodal. Ras i curt: no connecta amb l’aeroport de Reus.

És a dir, hem patits uns anys de desídia, desgovern, paràlisi i manca de treball per part d’aquells que tenen la responsabilitat de defensar els interessos de Reus a les institucions. I no ho han fet.

I quan no ens havíem recuperat de l’estupefacció que ens havia provocat la negligència de l’ajuntament i del Govern en relació a l’estació intermodal hem rebut la trista notícia que Girona ens ha tornat a passar per davant. Un cop més. I és que l’anunci per part dels responsables de Foment sobre la connexió via llançadora d’altes prestacions de l’aeroport de Girona amb Barcelona és un anunci que s’havia d’haver produït a l’aeroport de Reus. I no s’ha produït.

A més a més, no s’entén res. D’una banda l’anterior Govern de la Generalitat sosté que s’ha gestionat de la mateixa manera la connexió de l’aeroport del Prat amb els aeroports de Reus i Girona però la realitat que és tossuda, la realitat i els fets objectius, desmenteix aquesta afirmació. Se’ns enganya literalment? És tot fruït més aviat de la desídia absoluta? No ho sabem però ja avenço que des del PSC de Reus hem demanat al grup socialista al Parlament que pregunti al detall quines són les gestions –si és que han existit- que ha fet el Govern català per connectar el nostre aeroport amb l’aeroport del Prat.

Ja n’hi ha prou de tant despropòsit! Hem de posar el fil a l’agulla però ja mateix per garantir una connexió de l’aeroport de Reus amb l’aeroport del Prat en alta velocitat. El futur del Reus passa per aquí, ni més ni menys. A més, esdevindria una operació més fàcil i amb uns costos econòmics més reduïts que en el cas de Girona. Tampoc volem obrir una picabaralla territorial perquè entenem a la perfecció que l’alcaldessa de Girona s’hagi deixat la pell defensant els interessos dels gironins i gironines. El que no comprenem és com l’alcalde de Reus no hagi fet el mateix. I aquí no parlem d’intencions perquè els resultats estan a la vista. L’alcalde Pellicer no ha fet la feina i tots els ciutadans de Reus en sortirem perjudicats.

I el resultat és que, ara i avui, el nostre aeroport està discriminat i els nostres convilatans considerats ciutadans de segona ja que han de veure com la millora de la seva xarxa d’infraestructures en matèria de mobilitat dorm el somni dels justos en alguns calaixos de Madrid i Barcelona. I això no és de rebut. No ho és perquè els socialistes sempre hem defensat que els reusencs i les reusenques no volem cap privilegi especial però tampoc som menys catalans que els gironins i els barcelonins. Perquè això no és flor d’estiu sinó que el menyspreu és sistemàtic i només cal repassar les inversions –més aviat desinversions- de la Generalitat d’aquests darrers anys a casa nostra per constatar això que denunciem.   


Aquest desgavell s’ha d’acabar. Sí, és l’hora de Reus. Però no l’hora de les declaracions virtuals que acaben en no res o de dibuixar una gran infraestructura sobre un mapa, senyor alcalde. És l’hora de l’autèntic tarannà reusenc, el que ens ha fet créixer històricament i ha escrit les nostres millors pàgines: l’hora del treball real allà on és necessari, l’hora de saber plantar-se si així s’esdevé defensant els interessos del poble de Reus. I per dignitat i per justícia ens mereixem un aeroport connectat amb alta prestació tant amb l’aeroport del Prat com amb el Corredor del Mediterrani. Per què això que és evident i vàlid per Barcelona i Girona no ho és en el cas de Reus, senyors responsables institucionals de Barcelona i Madrid? Hi ha alguna resposta racional que ho justifiqui? Tots sabem que no. I per això uns seguiran ignorant-nos per la via dels fets i els altres amagant el cap sota l’ala. No en el nostre nom. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada