dijous, 15 de febrer de 2018

EL PSC DEMANA AL NOU GOVERN QUE REACTIVI LA LLEI DE BARRIS 2.0 AL CAMP DE TARRAGONAEl diputat del PSC per Tarragona, Carles Castillo, ha demanat avui al nou Govern de la Generalitat que s’ha de formar que reactivi la llei de barris, que es va impulsar durant els anys de Govern de progrés, i que tants efectes positius va generar a les comarques del Camp de Tarragona.

Segons ha recordat Castillo, “l’aprovació d’una llei de barris 2.0 era un dels compromisos electorals que els socialistes vàrem assumir a les eleccions del 21-D. Ens ratifiquem en aquesta proposta perquè estem segurs de la necessitat de rehabilitar els barris més degradats de les comarques tarragonines. En especial, amb mesures contra la segregació urbana i la ineficàcia energètica.”

El diputat tarragoní ha recordat que durant els anys de Govern socialista es van destinar més de 54 milions d’euros a inversions directes a les comarques del Camp de Tarragona en el marc de l’aplicació de la llei de barris. Es calcula que fins a 350.000 ciutadans tarragonins es van beneficiar d’aquestes actuacions.

“Lamentablement, la llei de barris va ser de les primeres mesures socials que el Govern d’Artur Mas i de CiU va eliminar un cop van tornar al Govern de la Generalitat a finals de 2010. Cal rectificar ara aquest error i fer-ho amb caràcter immediat”, ha reblat.

En aquest sentit Carles Castillo ha destacat que “recuperar la llei de barris hauria de ser un objectiu de tots, començant pel nou Govern que s’ha de constituir. Cal tenir present que aquesta llei va ser un dels grans encerts dels anys de Govern de progrés ja que va permetre garantir la cohesió social als barris de les ciutats i pobles dels municipis tarragonins. Els socialistes demanarem que en els propers pressupostos de la Generalitat hi hagi partides específiques destinades a tal efecte.”

Entre aquests barris que es van beneficiar de les ajudes del Govern català fins al 2011 hi ha el barri de Camp Clar de Tarragona, el barri del Carme de Reus, el nucli antic de Cambrils, el barri antic de Valls, el centre històric de Montblanc, el nucli antic del Vendrell, la part alta de Tarragona, el nucli antic de l’Espluga de Francolí o el nucli històric de Falset, entre d’altres.


A parer del grup socialista les noves actuacions que s’haurien de prioritzar haurien de contemplar els nous factors introduïts per la crisi econòmica d’aquests darrers anys i, conseqüentment, haurien d’introduir ajudes al foment de l’ocupació o a la lluita contra la pobresa energètica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada