dilluns, 5 de febrer del 2018

JOAN RUIZ: “VOLEM ARRIBAR A UN AUGMENT SALARIAL DE 773 EUROS ANUALS PER ALS TREBALLADORS DE LES COMARQUES TARRAGONINES EL 2020”



El diputat socialista al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha defensat aquest dilluns la necessitat d’avançar cap a un model salarial basat en sous decents que trenqui amb l’actual model de salaris a la baixa, treballadors pobres, precarització laboral i una productivitat repartida de manera injusta que és el model que ha imposat el Govern del PP i el seus socis de Ciutadans.

Així, el grup socialista al Congrés ha proposat incrementar els salaris, com a mínim, un 3% progressivament d’aquí fins al 2020, “una proposta socialment justa i perfectament realitzable si el PP i Ciutadans tinguessin la voluntat política de dur-la a terme.”

“Aquí a les comarques tarragonines això suposaria, de mitjana, un increment de 773 euros anuals per cada treballador fins assolir un salari mitjà de 24.700 euros bruts anuals a la demarcació de Tarragona. Creiem que és d’estricte justícia que els treballadors recuperin el nivell salarial que tenien abans de la crisi amb més motiu si, com afirmen un dia sí i l’altre també PP i Ciutadans, la crisi econòmica ja és cosa del passat”, ha argumentat el diputat socialista.

Segons ha explicat Joan Ruiz durant aquests anys de Govern de Mariano Rajoy la massa salarial al nostre país ha davallat en 6,8 punts, és a dir, uns 40.000 milions d’euros. “Els socialistes ens oposem a la convicció del Govern del PP que o bé hem de créixer en termes d’ocupació, per precària que sigui, o bé hem de créixer en termes salarials. Aquesta disjuntiva és falsa, és un fals dilema, perquè els salaris poden i han d’augmentar si també creix la productivitat.”

En el mateix sentit el grup socialista ha defensat l’increment del salari mínim interprofessional fins assolir els 1.000 euros mensuals el 2020. La proposta socialista defensa un augment de 98 euros per any del salari mínim fins arribar a aquests 1.000 euros mensuals d’aquí a dos anys. “Seria no tan sols una mesura socialment justa sinó també adreçar un clar missatge als mercats per dir-los que la política basada en salaris baixos desapareixerà del nostre país.”

Així mateix, Joan Ruiz ha afirmat que la pujada salarial d’un 1% per enguany per als funcionaris públics no és suficient ja que “s’hauria de produir un augment salarial que fos equivalent a l’increment de la inflació real.”


Finalment el diputat tarragoní ha subratllat la necessitat d’acabar amb els abusos de la contractació temporal i augmentar el poder de negociació dels treballadors, “el que fa imprescindible derogar la reforma laboral que va impulsar el Govern del PP i que tant mal ha fet als treballadors d’aquest país”, ha conclòs.                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada