dijous, 8 de febrer del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE LA BRETXA SALARIAL ENTRE HOMES I DONES A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA ÉS DE 7.123 EUROS BRUTS ANUALS



La diputada socialista, Rosa Maria Ibarra, ha denunciat aquest dijous que la bretxa salarial (és a dir, la diferència de la mitjana salarial real entre homes i de les dones) a les comarques tarragonines “és de 7.123 euros anuals. Un autèntic escàndol que ens recorda la discriminació que patim les dones a la nostra societat.”

En concret, segons les darreres dades oficials, la mitjana salarial dels homes a la demarcació de Tarragona és de 27.447 euros anuals bruts mentre que les dones tan sols perceben de mitjana 20.324 euros l’any. Aquesta discriminació també afecta la determinació i quantia econòmica de les pensions que reben les dones al final de la seva vida laboral.

“Els i les socialistes denunciem aquesta situació de clara i flagrant discriminació que patim les dones (que afecta no tan sols els salaris sinó també l’accés a un lloc de treball, la modalitat de contractació, manca de mesures reals per conciliar, etc.) i proposarem mesures reals per assolir la igualtat laboral. Mesures tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats”, ha explicat la diputada vallenca.

Entre aquest paquet de mesures la diputada del PSC ha emfatitzat que “creiem que la transparència és imprescindible per lluitar contra la discriminació salarial i per això volem regular de manera obligatòria la transparència i l’accés de la informació a nivell d’empresa sobre salaris i modalitat dels contractes de tots els seus treballadors i treballadores.”

Així, el grup socialista incidirà especialment durant aquesta legislatura en la necessitat d’introduir canvis en el mode d’accés de les dones al món del treball, itinerari laboral, salaris i condicions.

“Les dones som més de la meitat de la població del nostre país i des de les institucions democràtiques se’ns ha de donar millors respostes en relació a les nostres condicions com a ciutadanes i treballadores”, ha explicat Ibarra.

La diputada socialista ha recordat que “les dones hem suportat el pitjor de la crisi econòmica perquè el nostre percentatge d’atur ha estat superior al dels homes, els llocs de treball més mal retribuïts i les condicions sovint en precari. A més, no hem abandonat les trinxeres de les dedicacions a les que el patriarcat ens continua abocant constantment”, ha afegit.

Finalment Rosa Maria Ibarra ha emfatitzat el compromís “irrenunciable” del PSC amb l’objectiu d’assolir una igualtat real a la nostra societat on les dones tinguin les mateixes possibilitats reals d’accés que els homes al món del treball i també el mateix salari per fer la mateixa feina.


A nivell legislatiu el grup socialista proposarà al Congrés un nova llei d’igualtat laboral i salarial. En aquesta llei es vol que, com ja passa a Alemanya, les empreses hagin de presentar un quadre de transparència en les seves retribucions a fi i efecte que les dones coneguin la discriminació de la que són objecte i puguin denunciar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada