dilluns, 10 de juliol del 2017

EL PSC DEFENSA EL DIÀLEG I L’ACORD PER L’ENCAIX DE CATALUNYA I ESPANYA



L’assemblea de l’agrupació del PSC a Tarragona ha aprovat una resolució on s’aposta fermament per una reforma constitucional, que reconegui el caràcter plurinacional de l’Estat i avanci cap a un model federal.

“Per als i les socialistes de Tarragona la solució de l’encaix de Catalunya dins d’Espanya passa necessàriament per reconèixer de forma clara l’Estat federal espanyol així com el caràcter plurinacional d’Espanya”, segons ha fet saber la portaveu de l’executiva Sandra Ramos.

Ramos també ha destacat que “el grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció de rebuig del calendari independentista, i l’agrupació els hi demostra tot el seu suport.”

Els i les socialistes tarragonins creuen que el referèndum que vol convocar la Generalitat no té les garanties democràtiques suficients per a poder-se dur a terme i per això el rebutgen. “El Govern de Catalunya vol celebrar un referèndum emparant-se en la legalitat internacional de les Nacions Unides i ells saben que el dret a l’autodeterminació només s’ha emprat en casos colonials, ocupats militarment o explotats. Cap d’aquests casos es poden aplicar a la situació catalana”, ha sentenciat Ramos.


Per últim la portaveu de l’agrupació socialista ha tornat a demanar “cercar un acord, dins de la legalitat existent, que sigui votat per la ciutadania, que és el que reclama la gran majoria de catalans i catalanes.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada