dimecres, 12 de juliol del 2017

EL BAIX CAMP REBRÀ ENGUANY 5.056.820 EUROS DEL PLA D’ACCIÓ MUNICIPAL DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA



La comarca del Baix Camp rebrà enguany un total de 5.056.280 euros d’inversions del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i el Priorat uns altres 2.536.400 euros. Així ho ha fet públic el diputat delegat del P.A.M. Salvador Ferré a la reunió que el grup socialista ha mantingut amb alcaldes i regidors socialistes del Baix Camp i del Priorat per informar-los, precisament, de les ajudes que reben via Diputació. La reunió informativa s’ha dut a terme a l’Hospitalet de l’Infant.

Salvador Ferré ha destacat “l’esforç que fa la Diputació per incrementar les dotació econòmiques del P.A.M. conscients com som que, lamentablement, en molts casos són les úniques inversions importants amb les que poden comptar els municipis per poder impulsar les actuacions que demanden els seus veïns. Per això hem augmentat les partides destinades a tal efecte per reforçar aquesta actuació necessària al servei del territori i la seva gent.”

“Vull destacar-ho perquè, sovint des del desconeixement, es frivolitza o es posa en dubte la feina real i eficaç que s’impulsa i es desenvolupa des de la Diputació al servei del món municipal de les comarques tarragonines. Sovint és invisible a nivell d’opinió pública però és essencial i vital per als pobles i ciutats de la nostra demarcació. Tan sols cal preguntar als alcaldes...”

Així, per exemple, Reus rebrà enguany 499.742 euros provinents del pla d’acció municipal, Cambrils 283.445 euros, Mont-roig 214.811 euros i Vandellòs 238.523 euros. Aquestes inversions també beneficien als municipis demogràficament petits com, per exemple, l’Albiol que rebrà 108.054 euros o l’Arbolí que percebrà 94.949 euros.

Per la seva banda, el diputat provincial i vici-president de la Diputació Josep Masdeu ha destacat “el paper imprescindible que fa la Diputació a peu de carrer, treballant colze a colze amb el món municipal, per ampliar serveis, subvencions i actuacions. La nostra comarca, que s’apropa als 200.000 habitants, ha de ser una comarca equilibrada que doni serveis de la màxima qualitat tant als habitants dels grans nuclis de població i del litoral com als veïns dels pobles petits de l’interior. En aquest empeny estem i ho reforcem amb una tasca realment remarcable des de la Diputació.”

Finalment, la diputada de medi ambient Imma Costa ha donat a conèixer les inversions a la comarca incloses en el programa de modernització d’equipaments informàtics per a garantir l’administració electrònica (PEXI). “Estem parlant d’un volum inversor realment molt important que al Baix Camp ascendeix fins als 445.486 euros per enguany. Al Priorat el PEXI preveu una inversió de 163.807 euros per aquest 2017. Gràcies a aquestes ajudes els ajuntaments tant del Baix Camp com del Priorat disposaran dels recursos necessaris a fi i efecte de poder modernitzar els seus equipaments informàtics i garantir així l’administració electrònica que sigui d’utilitat als seus veïns.”


El grup socialista de la Diputació de Tarragona du a terme de manera periòdica reunions de treball territorial a totes les comarques de la província per poder informar de primera ma als regidors dels pobles i ciutats de la demarcació dels serveis, ajudes, prestacions i subvencions que poden sol·licitar via Diputació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada