dilluns, 26 de juny del 2017

LA COMISSIÓ DE GARANTIA DEL DRET D’ACCÉS A LA INFORMACIÓ PÚBLICA DÓNA LA RAÓ AL PSC DE FALSET




“Estem molt satisfets perquè finalment els òrgans independents competents ens han donat la raó. Ara, per fi, esperem que l’alcalde ens lliuri per escrit definitivament tota la informació referent als contractes laborals de l’Ajuntament i altres qüestions que hem demanat reiteradament, en l’exercici de la nostra activitat política, i que fins ara se’ns ha negat”, així s’ha manifestat la portaveu socialista Maria Jesús Sanchez, a l’hora de valorar l’informe de la comissió de garantia del dret d’accés a la informació pública que requereix a l’Ajuntament de Falset a facilitar per escrit la informació demanada pel grup socialista.

En concret, la resolució insta a què es lliuri al grup socialista les dades públiques relatives a la publicitat de les places, els períodes de temps d’exposició dels anuncis, els tipus de selecció i les modalitats de contractació fetes per l’Ajuntament de Falset durant el present mandat municipal.

Aquesta informació ha de ser lliurada en un termini màxim de deu dies, segons s’inclou en la part dispositiva de l’informe, juntament amb la resta de sol·licituds d’informació demanades pel grup socialista que tampoc s’han respòs i que fan referència a obres i ajudes a entitats del municipi. 

Segons ha posat de relleu Maria Jesús Sanchez, “el motiu principal que ens va portar a trencar el pacte polític que vàrem establir a principis del mandat va ser, precisament, la pèrdua de la confiança política en l’alcalde i la manca de transparència que, a parer del grup socialista, ha mantingut i manté l’equip de Govern actual. El temps, i els mateixos informes objectius dels òrgans competents, ens van donant la raó.”

“No pot ser que una administració com l’Ajuntament de Falset dilati i dilati els terminis de temps per evitar lliurar-nos per escrit la documentació sobre les contractacions de personal que fa el consistori. Això no és de rebut en ple segle XXI. Penseu que portem sol·licitant aquesta informació pública a la que tenim dret d’accedir des de novembre de l’any passat! No volem que Falset tingui ni l’ombra del més mínim presumpte rastre d’arbitrarietat i per això ja anunciem que seguirem treballant de valent per fer arribar la llum fins a l’últim racó de l’edifici consistorial de la Plaça de la Quartera”, ha emfatitzat la portaveu socialista.


Cal tenir present que la normativa vigent obliga a què la informació pública elaborada per l’administració i la que té en el seu poder com a conseqüència de la seva activitat sigui lliurada per escrit als grup municipals si així ho requereixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada