dimecres, 7 de juny del 2017

EL PSC PRESENTARÀ UNA BATERIA DE PREGUNTES AL GOVERN DEMANANT UN PLA DE PREVENCIÓ D’INCENDIS I LA CONSERVACIÓ DEL MODEL DUAL DE BOMBERS AL CAMP DE TARRAGONA



El diputat del PSC per Tarragona, Carles Castillo, ha avançat aquest dimecres que el grup socialista presentarà una bateria de preguntes al Govern instant la Generalitat a elaborar un pla de prevenció i extinció d’incendis, amb els mitjans material i humans corresponents, a les comarques del Camp de Tarragona.

En aquest sentit, el diputat socialista ha afirmat que “els socialistes preferim prevenir que curar. Com sabem tots enguany hem tingut uns mesos amb uns alts índex de pluges fet que ha provocat que el sotabosc hagi crescut considerablement en algunes zones. També hem de lamentar que com a conseqüència de les retallades que ha continuat implementant el Govern de Junts pel Sí la neteja dels boscos no es fa amb la cura que es tenia durant els anys de Govern de progrés. Cal, per exemple, tenir una atenció molt especial per les franges de protecció de moltes urbanitzacions.”   

Així mateix, el grup socialista preguntarà al Govern quines mesures s’estan duent a terme per conservar el model dual de bombers professionals i voluntaris i quines iniciatives s’han impulsat per garantir la seva eficàcia territorial, com se supliran les mancances d’efectius en alguns parcs de bombers voluntaris aquesta propera campanya d’estiu i si s’ha tingut en compte les reivindicacions dels mateixos parcs de bombers voluntaris en relació a la selecció de voluntaris.

“Els socialistes creiem que el voluntariat, com a implicació de la ciutadania sobretot a les àrees rurals, no està convenientment reconegut per l’actual Govern. Cal, entenem nosaltres, impulsar un pla de millora urgent del model vigent per adaptar-lo a les noves necessitats”, ha argumentat Castillo.


Finalment el diputat socialista ha recordat que des de que CDC va tornar al Govern de la Generalitat el 2010 s’ha registrat una progressiva disminució de les plantilles de bombers i de mitjans materials i humans a l’hora de fer front a la campanya d’incendis de l’estiu. “No volem fer demagògia i alarmisme, en absolut, ara bé és evident que amb menys mitjans augmenta el risc d’incendis que després haguem de lamentar. Els socialistes defensem que el Govern ha de garantir els màxims paràmetres de seguretat amb els recursos adients per evitar tragèdies que després no tenen reparació”, ha conclòs el diputat tarragoní.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada