dimarts, 31 de gener del 2017

EL PSC DEMANA AL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT QUE REDUEIXI LA RATIO L’ALUMNES A L’ESCOLA MARCEL.LÍ DOMINGO DE ROQUETES



El grup socialista al Parlament de Catalunya ha presentat una proposta de resolució en la que s’insta al Departament d’Ensenyament a emprendre mesures a fi i efecte de reduir la ratio d’alumnes per aula a l’escola Marcel·lí Domingo de Roquetes, al Baix Ebre.

Segons ha destacat el diputat socialista Carles Castillo, “les retallades impulsades pels Governs de CiU i ERC aquests darrers anys han comportat la pèrdua de la meitat del professorat de suport lingüístic i la supressió en aquest centre escolar de Roquetes d’una línia de tercer de primària, fet que ha provocat un increment de la ratio a 27 alumnes per aula.”

Davant d’aquesta realitat l’AMPA de l’escola ha recollit i lliurat més de 600 signatures demanant al Departament d’Ensenyament que es limiti a 25 el nombre màxim d’alumnes per classe o bé que s’augmenti el nombre de docents. En la mateixa línia, es demana al Departament més recursos per a l’aula d’informàtica i la reducció dels temps d’espera per rebre les valoracions de l’equip d’assessorament i orientació psicopedagògic que ja superen els 4 mesos.

“Des del grup socialista creiem que es tracten d’unes reivindicacions justes i legítimes. Per això hem decidit portar el tema al Parlament i preguntar directament a la directora dels serveis territorials d’ensenyament què en pensa d’aquesta reivindicació de la ciutadania de Roquetes, si pensa prendre alguna decisió al respecte i quina resposta vol donar als pares i mares que denuncien la situació que viuen els seus fills”, ha explicat Castillo.


Segons el diputat del PSC, “les Terres de l’Ebre ha estat un dels territoris del país més castigats pel Govern de Junts pel Sí i la CUP en forma de desinversió. Cal recordar que estem a la cua d’inversions pel que als pressupostos de la Generalitat per enguany que la CUP acaba d’avalar, darrera fins i tot del Camp de Tarragona, l’altre regió especialment damnificada per la inacció de l’actual Govern. Sembla, realment, que per a alguns el mapa de Catalunya s’acabi a l’Alt Penedès”, ha conclòs Carles Castillo.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada