dimarts, 10 de gener del 2017

COMUNICAT DEL PSC DE TORREDEMBARRA



La comissió executiva del PSC de Torredembarra davant dels darrers fets esdevinguts al municipi en relació a dues sentències judicials, una relativa a la bandera independentista penjada a l’Ajuntament i l’altre a les fotografies del Rei d’Espanya i del president de la Generalitat a la sala de plens, vol manifestar el següent:

En cap de les dues decisions, tant la penjada de la bandera independentista com en el cas de la col·locació de les fotografies amb mida reduïda, es va comptar amb el suport del grup socialista. Tot i existir un acord de Govern municipal format pels grups del PSC, ERC i ABG des de l’inici del mandat totes tres forces ens vàrem comprometre a respectar les decisions i posicionaments ideològics i identitaris de cada formació.

Ara bé, una qüestió és la legítima llibertat de cada partit a l’hora de posicionar-se en temes de caràcter identitari i una altra, completament diferent, és donar suport a accions o omissions que suposin l’incompliment d’una sentència judicial ferma, fet que el PSC mai aprovaria ni afavoriria.

Malauradament, des de fa temps alguns grups es dediquen a decorar amb soroll les seves accions enlloc de prioritzar la política realista i atendre i donar resposta a les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes. Respectem a qui opti per la primera opció però no compartim i no volem emprar aquests instruments d’actuació que tan sols condueixen a l’esterilitat política. Creiem que la judicialització de la política i l’immobilisme per part d’alguns no porta a cap solució útil. D’altra banda, la unilateralitat d’altres xoca constantment amb l’ordenament jurídic vigent que tots hem respectar, tant els ciutadans com els poders públics.

Davant d’aquesta tessitura el PSC reitera el seu compromís de treballar políticament per trobar una solució dialogada, consensuada i pactada com a única via per solucionar un problema polític real d’encaix entre Catalunya i Espanya. Ara bé, no pot haver-hi cap dubte que els socialistes sempre donem suport i defensem la llibertat d’expressió, ara i sempre.


Dit això entenem que tothom pot optar i decidir, en llibertat, per la desobediència civil perquè aquesta és una possibilitat que neix de la pròpia democràcia. Bé és cert que qui opti per aquesta via ha de saber que això comporta conseqüències que haurà d’assumir i afrontar. Res no legitima ningú a situar-se fora, ni per sobre, de la legalitat existent i és per això que des del PSC demanem a tothom respecte per les resolucions judicials sense la utilització de més filigranes simbòliques per molt respectables que aquestes siguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada