dimecres, 30 de novembre de 2016

EL PSC DENUNCIA QUE LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT AL CAMP DE TARRAGONA HAN CAIGUT UN 73% DES DEL 2010Els diputats socialistes al Parlament per Tarragona, Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra, han denunciat aquest dimecres “la davallada brutal de les inversions de la Generalitat a les comarques del Camp de Tarragona des de que Convergència Democràtica i els seus socis parlamentaris van tornar al Govern. Una dada ho resumeix a la perfecció: des de  2010 (darrer any de Govern de progrés) les inversions a Tarragona han caigut un 73% en relació als pressupostos d’enguany. Realment intolerable!”

En concret les inversions directes destinades a les sis comarques del Camp de Tarragona han passat de contemplar una inversió total de més de 152 milions d’euros el 2010 a menys de 46 milions d’euros ara. “I no és tracta d’una dada puntual. Durant els anys de Govern de progrés les inversions de la Generalitat a les comarques tarragonines, en cap cas, van baixar dels 120 milions d’euros mentre que amb Convergència i ERC al Govern, en cap cas, s’han arribat a 50 milions d’euros en inversions per al Camp de Tarragona.”

Davant d’aquestes dades objectives “escandaloses” els diputats socialistes han exigit als diputats de Junts pel Sí i de la CUP, si finalment aquests darrers donen suport als pressupostos, que expliquin a la ciutadania el perquè d’aquest menyspreu continuat i sostingut als habitants de les comarques tarragonines.

“Per què les inversions a les comarques tarragonines són inferiors a la mitjana nacional? Per què són inferiors al pes demogràfic dels tarragonins en el conjunt català? Per què aquest menysteniment, any rere any, amb una desinversió objectiva a les comarques tarragonines? Per què aquest oblit? És que per a alguns Catalunya s’acaba a l’Alt Penedès?”, s’han preguntat retòricament els diputats tarragonins.

Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra han qualificat aquesta proposta de pressupostos “com una presa de pèl. Són uns pressupostos que passen de Tarragona i de les necessitats dels habitants d’aquest territori. No ens mereixem aquest menyspreu!”

No s’explica aquesta desinversió, a més, quan el mateix vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en presentar ahir els pressupostos els va qualificar “d’expansius”. “Com és possible que estiguem davant d’uns pressupostos expansius per Catalunya quan són regressius per Tarragona? Davant d’aquest desastre apel·lem a la responsabilitat dels diputats de Junts pel Sí i de la CUP perquè no votin a favor d’uns pressupostos tan lesius pels interessos dels ciutadans del Camp de Tarragona.”


Finalment, el grup parlamentari socialista s’ha compromès a elaborar una alternativa a aquests pressupostos que corregeixin aquesta desinversió del Govern amb les comarques tarragonines.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada