dilluns, 28 de novembre del 2016

EL GRUP SOCIALISTA EXIGEIX AL GOVERN QUE GARANTEIXI EL SUBMINISTRAMENT A LES 20.000 LLARS TARRAGONINES QUE PATEIXEN POBRESA ENERGÈTICA



El diputat al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha exigit aquest dilluns al Govern del PP que garanteixi de manera immediata el subministrament a les 20.000 llars tarragonines que, segons les estimacions de les entitats socials de la demarcació, pateixen pobresa energètica.  

En concret, el diputat tarragoní ha explicat que el grup socialista al Congrés ha presentat una proposició no de llei “en la què s’insta al Govern a garantir el subministrament als consumidors vulnerables i a regular amb caràcter d’urgència la pobresa energètica que pateixen les famílies amb rendes molt baixes per tal que puguin satisfer les seves necessitats energètiques domèstiques. La pobresa energètica mata, com per desgràcia hem constatat darrerament a les nostres comarques. El Govern no pot donar l’esquena a una realitat que és dramàtica i que afecta milers de famílies.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha subratllat que “estem a les portes del mes de desembre i hi ha famílies que no poden pagar ni la calefacció, ni la llum, ni l’aigua. L’executiu de Rajoy no pot romandre impassible, cal reaccionar, i per això els socialistes ja fa anys que estenem a la ma a la resta de forces polítiques per acordar un gran pacte nacional contra la pobresa energètica que eradiqui aquesta pandèmia social.”

El diputat socialista ha posat damunt la taula algunes de les dades facilitades pel mateix Govern que ens donen una idea de la dimensió i envergadura del problema: en aquests moments dues de cada deu llars no poden encendre la calefacció, ni cuinar, ni tan sols il·luminar-se quan es fa fosc davant la impossibilitat de pagar les factures corresponents. Les mateixes dades de l.N.E. assenyalen que un 11% de les famílies no disposen de calefacció i que un altre 10% tenen retards acumulats en el pagament de les factures elèctriques.

“No és tracta, com sovint passa en aquest país, de buscar culpables i no fer res per capgirar aquesta dramàtica situació sinó d’oferir respostes ràpides i efectives. Aquestes respostes existeixen i els socialistes les hem posat damunt la taula: cal que el Govern garanteixi el bo social i el subministrament elèctric que, sota cap concepte, ha de quedar interromput per cap empresa comercialitzadora.”


Finalment, Joan Ruiz ha explicat que el grup socialista també ha demanat al Govern que prengui les mesures necessàries per pal·liar els possibles efectes de l’anul·lació per part del Tribunal Suprem del règim de finançament del bo social. “Exigim que el Govern actuï perquè aquesta anul·lació no repercuteixi negativament a la butxaca dels consumidors”, ha conclòs.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada