dimecres, 27 de juliol del 2016

UN PROJECTE AL SERVEI DE L'ALBERT



Fa uns dies l'Albert, un conegut que porta anys a l'atur i que desgraciadament, em deia la seva dona, ha perdut fins i tot l'esperança de tornar a trobar un treball estable, em preguntava sobre el projecte de BCN World. L'Albert, i els quasi 70.000 aturats que tenim en aquests moments a les comarques tarragonines, són una de les raons de ser que donen sentit al manifest de suport dels alcaldes del territori a l'aprovació del Pla Director Urbanístic de Vila-seca i Salou, més conegut a peu de carrer com a BCN World, que signem avui dimecres a la Diputació de Tarragona.

Què és el millor per a mi d'aquest projecte? Que ens permetrà diversificar el nostre sector turístic i crear milers de nous llocs de treball (10.000 entre directes i indirectes segons totes les estimacions). Nous llocs de treball que beneficiaran persones com l'Albert i que reduiran notablement les intolerables xifres d'aturats que tenim a la demarcació. En aquest sentit, l'acord final que hem assolit prioritza la contractació d'aturats de les nostres comarques i incorpora cursos de formació per a qualificar els futurs treballadors del complex.

La realitat que viuen els aturats, especialment els aturats de llarga durada que ja han esgotat totes les prestacions per desocupació així com els joves que ni tan sols han pogut accedir encara al món del treball, ens obliguen moralment a fet tot el possible per escurçar els terminis d'execució de les obres. No podem perdre el temps. Quan més aviat el projecte final sigui una realitat més aviat seran operatius els llocs de treball. Deixar passar aquesta oportunitat històrica seria un error imperdonable que em nego a acceptar ni com a mera hipòtesi.

Volem el projecte, sí, el volem amb garanties i humanitzat i adaptat a les necessitats del territori. Estarem amatents a exigir als futurs operadors les màximes garanties de bona gestió, el que també inclou tot allò relacionat amb el foment de l'eficiència energètica. També cal destacar que finalment tan sols el 4% del total de la superfície del projecte es destina al joc, el gruix estarà format per zones comercials, centres de convenció, nous equipaments hotelers, zones de lleure, etc.

Un element molt important que fins ara ha passat quasi desapercebut és el compromís final, incorporat a l'acord, de destinar l'1% de la inversió econòmica total del projecte a un fons social adreçat a les entitats del Camp de Tarragona que treballen i ajuden a col·lectius especialment vulnerables que han rebut de ple l'impacte de la crisi. Farem tot el que estigui a les nostres mans per aconseguir que aquest fons social beneficiï al màxim nombre possible de persones de les nostres comarques i que sigui gestionat directament des del territori. 

En definitiva, estem davant d'un projecte històric (que pot suposar el mateix que al seu moment va suposar Port Aventura) i que ha estat consensuat a partir del diàleg, de la negociació i de la voluntat d'arribar a punts d'acord. Aquest hauria de ser també el camí que ens ajudés a superar esculls que ara ens semblen insuperables.


Avui, doncs, la Diputació acollirà aquest acte de signament d'un manifest que compromet als Ajuntaments a col·laborar en l'acceleració de la realització del projecte. I quan signi aquest manifest pensaré en l'Albert i en els 70.000 Alberts que tenim a la demarcacíó de Tarragona perquè ells seran el principal motiu que em portaran a signar que el projecte, i els llocs de treball que comportaran, sigui una realitat quan més aviat millor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada