divendres, 29 de juliol del 2016

EL PSC INSTA AL GOVERN A ESTUDIAR L’AMPLIACIÓ DE LA GRATUÏTAT DEL TRAM DE L’AUTOPISTA AP-7 DES DE VILA-SECA/ALTAFULLA FINS AL VENDRELL



El grup socialista al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en la què s’insta al Govern a consensuar amb els ajuntaments afectats el traçat de la futura autovia A7 al seu pas per la comarca del Baix Penedès, a la demarcació de Tarragona.

En especial, la proposta de resolució demana que s’estudiï la possibilitat d’incorporar l’autovia A7 a l’AP7 en el seu trajecte per la comarca del Baix Penedès així com ampliar la gratuïtat actual del tram de l’autopista des de Vila-seca/Altafulla fins al Vendrell.

En relació a aquesta qüestió el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha recordat que “la carretera nacional 340 al seu pas per la demarcació de Tarragona registra un elevat trànsit de circulació de vehicles que arriba, en ocasions, a col·lapsar la via. En paral·lel transcorre l’autopista AP-7 en règim de concessió fins al 2021 i amb un peatge que actua com a element disuasori.”

“La realitat és que la carretera circula per comarques amb una gran densitat de població, com el Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Penedès, un problema que s’accentua amb els moviments de vehicles en caps de setmana i períodes de vacances el que ha generat cues, col·lapses circulatoris i, el que és pitjor, un elevat percentatge d’accidents de trànsit, tal i com han posat de relleu els mitjans de comunicació tarragonins en múltiples ocasions.”

Per solucionar aquesta situació el ministeri de Foment va iniciar la construcció de l’autovia gratuïta A7, en alguns casos desdoblant trams de la N-340 i en d’altres construint nous trams, en especial al seu pas per les zones més densament poblades.


“La nova autovia gratuïta A7 soluciona els col·lapses i fa més segura la circulació suprimint els trams de concentració d’accidents, més coneguts a peu de carrer com a “punts negres.” Malgrat això l’arribada al Govern del PP el 2011 va suposar, a la pràctica, la quasi paralització de la continuïtat de l’A7. No es construeixen nous trams ni, en alguns casos, com és el cas del tram comprès entre Tarragona i Vilafranca del Penedès ni existeix traçat consensuat, ni calendari per a la seva execució (malgrat la insistència dels ajuntaments i de la població afectada en aquest sentit). Aquesta situació de paràlisi sine die no pot continuar. Els socialistes entenem que cal posar fi a aquesta situació i d’aquí aquesta proposta de resolució que hem presentat al Congrés”, ha remarcat el diputat tarragoní.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada