dimarts, 19 de juliol del 2016

ELS REGIDORS DE CULTURA DEL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA DEMANEN A LA GENERALITAT QUE DESTINI UN 2% DEL TOTAL DE LES INVERSIONS PRESSUPOSTÀRIES AL MÓN CULTURAL DEL PAÍS



Els regidors de cultura socialistes dels ajuntaments del Camp de Tarragona han acordat demanar a la Generalitat que destini un 2% del total de les assignacions pressupostàries al món cultural català en el marc dels pressupostos anuals de la Generalitat.

Així s’ha acordat en una reunió dels responsables de cultura a la que també ha assistit Joan Francesc Marco, secretari nacional de cultura del PSC.  

Segons ha explicat Eloi Menasanch, secretari de cultura de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, “amb el Govern de CDC-ERC les partides destinades a cultura s’han retallat dràsticament. Els socialistes considerem aquesta decisió un greu error ja que la cultura genera un valor social però també representa una part gens menyspreable del PIB (alguns estudis assenyalen que pot arribar a representar el 4% del total del PIB nacional) i, per tant, també genera riquesa i llocs de treball.”

En concret, els regidors i regidores socialistes han acordat demanar a la Generalitat que incrementi les inversions destinades a cultura fins al 2% del total dels pressupostos del Govern, en lloc del 0,7% actual. “És un objectiu perfectament assumible i raonable ja que era el percentatge que teníem durant els anys de Govern de progrés”, ha explicat Menasanch.

Durant la reunió s’ha reivindicat la tasca política duta a terme pel PSC als ajuntaments com a referent de les polítiques culturals de Catalunya. Així mateix, s’ha denunciat que durant aquests darrers anys s’ha fet, i s’està fent, un ús partidista de la cultura per satisfer els objectius polítics independentistes.

“Els socialistes apostem per la interculturalitat, és a dir, la interrelació de cultures enfront de la tendència nacionalista de configurar cultures tancades amb la finalitat d’assolir una presumpta puresa cultural”, ha desgranat el secretari de cultura dels socialistes del Camp de Tarragona.

“El nostre gran objectiu és buscar la relació entre les diferents cultures i garantir l’accés a la cultura com a garantia de cohesió social.”

Els regidors socialistes també han coincidit en defensar la importància del món local català en el desenvolupament dels diferents àmbits culturals. En aquest sentit, s’ha posat de relleu la defensa del patrimoni local a través de les polítiques de difusió cultural, la descentralització de les arts i de la cultura i el foment de la lectura pública a través de la xarxa de biblioteques com a punt de trobada i d’accés lliure a la cultura.

Finalment Eloi Menasanch ha tornat a demanar la derogació de l’augment de l’IVA cultural impulsat pel PP “que tant mal està fent al món de la cultura. Les mateixes associacions culturals i professionals del sector han denunciat una caiguda, per exemple, de quasi 30 punts en relació a l’assistència als teatres i d’un 25% a les sales de música. Què més ha de passat per a què el PP rectifiqui aquest greu error i no carregui la factura de la crisi sobre el món de la cultura d’aquest país?”, ha conclòs el secretari de cultura del PSC del Camp de Tarragona.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada