dijous, 29 d’octubre del 2015

JOAN RUIZ: “AMB EL PP AL GOVERN ELS TREBALLADORS TARRAGONINS HAN PERDUT QUASI 1.000 EUROS PER L’AUGMENT DE LES RETENCIONS FISCALS”



El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat avui que “durant aquesta legislatura amb el PP al Govern cada treballador tarragoní ha perdut, de mitjana, 993 euros per culpa de l’augment de les retencions fiscals que Rajoy va aplicar un cop va guanyar les eleccions.”

Joan Ruiz ha manifestat que els tarragonins i tarragonines, per desgràcia, no estan millor que ara fa quatre anys i s’ha mostrat sorprès pel balanç entusiasta que, en aquest sentit, va fer ahir el diputat del PP Alejandro Fernández.

Al fil d’aquesta afirmació el diputat tarragoní s’ha preguntat com pot dir el PP que “el Govern de Rajoy ha donat suport a les famílies quan a la demarcació de Tarragona tenim 15.000 famílies amb tots els seus membres a l’atur i que ja no cobren cap subsidi o prestació. Seria bo que el senyor Fernández expliqués a aquests ciutadans en què el Govern del PP ha ajudat a les famílies...”

Pel diputat del PSC, Mariano Rajoy i el PP van mentir “quan van afirmar durant la campanya electoral que no apujarien els impostos. Rajoy es va comprometre, literalment, a “no subir los impuestos. Mi decisión es no subir los impuestos porque con las dificultades que estan teniendo las empreses y los españoles no me parece razonable.” Per la seva banda, Alejandro Fernández va dir que “el PP no apujarà els impostos. Pujar impostos en plena crisi econòmica és un autèntic despròposit.” I què va ser el primer que van fer un cop arribats al Govern? Doncs apujar els impostos.”

Com a conseqüència d’aquests augments de les retencions de l’IRPF que es van aplicar el 2012 i es va prorrogar durant els següents anys, els treballadors tarragonins han perdut, de mitjana, aquests casi 1.000 euros en tres anys.

“Ara, al mes de juliol, amb les eleccions a la vista, se’ns anuncia una “rebaixa” de les retencions i una “injecció de diners” als treballadors. Creu el PP que ens pot prendre el pèl d’aquesta manera? Apujar les retencions durant el gruix de la legislatura i anunciar la seva rebaixa in extremis és una nova burla al tarragonins i tarragonines que amb el PP ja han hagut de patir també l’augment de l’IVA, dels impostos indirectes, dels copagaments, la congelació dels salaris i de les pensiones, etc.”

Segons ha alertat Joan Ruiz aquesta “rebaixa” anunciada a bombo i plateret suposarà un estalvi de fins a 1.700 euros per als trams més alts de l’1% dels contribuents més ric mentre que tan sols implicarà un augment de 5 euros anuals per als 10 milions de contribuents amb rendes més baixes.

“Si el que pretén el PP és comprar vots per cinc euros és per contestar que troba que les persones treballadores es venen molt barates”, ha reblat el diputat socialista.


“Finalment, ens alegrem que el senyor Fernández doni ara la cara quan s’ha passat tota la legislatura amagat, sense comparèixer en roda de premsa per donar comptes dels pressupostos generals de l’Estat a la demarcació de Tarragona. Un fet inèdit en democràcia que representa un menyspreu a tots els ciutadans de les nostres comarques”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada