dimecres, 21 de gener del 2015

JOAN RUIZ: “EN NOMÉS TRES ANYS PP I CiU HAN REDUÏT EL PERSONAL DOCENT DEL SISTEMA EDUCATIU EN 222 PERSONES A TARRAGONA”




El diputat socialista Joan Ruiz ha denunciat avui que “en només tres anys (des de finals de 2011 fins a finals de 2014) el Govern del PP –i el Govern de CiU a la Generalitat- mitjançant retallades als pressupostos han dilapidat l’equitat del nostre sistema educatiu i han accentuat les desigualtats d’una manera exponencial.”

Així, segons les mateixes dades del butlletí de personal al servei de les Administracions Públiques del Ministeri, el sistema educatiu a la província de Tarragona ha patit, entre finals de 2011 i finals de 2014, una reducció de personal docent de 222 persones, entre educació general i universitats. “I això que, al mateix temps, ha crescut el nombre d’alumnes!”

Segons Joan Ruiz, “aquestes dades no són casuals sinó que són conseqüència directa de les retallades que en el cas del Govern de Rajoy sumen ja més de 6.000 milions d’euros en educació. 6.000 milions d’euros en tres anys! I això que, segons ells, “ya hemos salido de la crisis”. En fi...”

“La veritat és que amb al PP hem tingut menys beques i menys professors tot i que s’han incrementat els alumnes, és a dir, la formula perfecte per acabar amb l’equitat i disparar les desigualtats. Això juntament amb l’eliminació de les beques per comprar llibres de text, la reducció de les beques Erasmus, l’elevació meteòrica de les taxes universitàries, etc.”

El diputat tarragoní ha subratllat que aquest cop devastador del PP a l’educació pública d’aquest país malmet la bona feina feta duta a terme per l’anterior Govern socialista que va elevar les inversions en educació fins al 5,07% del PIB.


“Mentre el departament de propaganda i autobombo del PP continua amb el discurs de “la milagrosa recuperación económica” els ciutadans tenim una nova espasa de Dàmocles sobre el cap ja que el ministre De Guindos ha promès als inversors internacionals una retallada addicional de 40.000 milions d’euros en els propers tres anys. Quina part d’aquest nou cop de destral rebrà el nostre sistema públic d’educació? En tot cas això és el que ens espera si el PP torna a guanyar les eleccions” ha acabat afirmant el diputat socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada