dilluns, 5 de gener del 2015

JOAN RUIZ: “ELS SOCIALISTES PROPOSEM ENGUANY AUGMENTAR EL SALARI MÍNIM EN 396 EUROS ANUALS”



El grup parlamentari socialista ha presentat una proposició no de llei al Congrés en la què es reclama un augment del salari mínim interprofessional d’un 5% per aquest 2015. Cal recordar que el Govern del PP ha decretat per enguany un increment raquític de tan sols tres euros mensuals del salari mínim.

Segons ha destacat el diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz, “la proposta socialista, perfectament aplicable si hi ha voluntat política per dur-la a terme, suposaria que els quasi 15.000 treballadors de la demarcació de Tarragona que perceben el salari mínim obtinguessin 396 euros anuals més, el que els ajudaria a recuperar el poder adquisitiu que han perdut amb la crisi i les retallades del PP.”

Joan Ruiz ha subratllat la “contradicció més que evident” que suposa el discurs triomfalista del PP en matèria econòmica i de sortida de la crisi quan, al mateix temps, es deixa el salari mínim poc menys que en stand-by o amb increments misèrrims. “Si és veritat que la crisi ja es cosa del passat, com afirma alegrement cada dia Mariano Rajoy, com és possible que el Govern del PP fixi el salari mínim en tan sols 648 euros mensuals?”

En aquest sentit, el diputat socialista ha contraposat l’acció de Govern de l’executiu socialista amb la inacció del Govern del PP també en aquesta qüestió. Així, entre el 2004 i el 2011, amb Govern de progrés, el salari mínim es va incrementar en 181 euros (quasi un 40% d’increment) mentre que en els quatre anys de Govern de Rajoy el S.M.I. només ha crescut en 7 euros (poc més d’un 1%). “El PP no té cap problema a l’hora de retallar drets i prestacions socials però sembla tenir fòbia a incrementar els salaris”, ha ironitzat el diputat tarragoní.

“La veritat és que els treballadors assalariats i els autònoms d’aquest país són un dels col·lectius més damnificats per aquest Govern del PP. Segons dades oficials de la mateixa oficina estadística de la Unió Europea els salaris dels contractes indefinits a Espanya han baixat un 10% de mitjana durant aquests anys de Govern del PP, mentre que les retribucions salarials dels contractes temporals han davallant un 20%. I això mentre s’impulsava una amnistia fiscal “a mida” per a les grans fortunes i les grans corporacions empresarials...”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada