dijous, 29 de gener del 2015

EL PSC DENUNCIA QUE AMB EL PP AL GOVERN LA QUANTIA DE LES BEQUES UNIVERSITÀRIES S’HA REDUÏT UN 16% A TARRAGONA



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dijous que el Govern del PP ha baixat la quantia mitjana de les beques universitàries per primer cop al nostre país en els darrers 15 anys.

Així, segons resposta oficial del Govern a una pregunta formulada pel grup parlamentari socialista, la quantia mitjana total, a tots els nivells universitaris, a la demarcació de Tarragona va passar de 2.798 euros el curs 2010/11 –darrer any de Govern socialista- a 2.336 euros el curs 2013/14 amb Govern del PP. 

“És a dir, en només tres anys la quantia mitjana de les beques universitàries a la nostra província s’ha reduït en 462 euros per alumne, o el que és el mateix: les beques han experimentat una davallada del 16% en relació al 2011. Cal tenir present que és el primer cop, des del curs 1997/98, que es registra una disminució de la quantia de les beques”, segons ha explicat el diputat Joan Ruiz.

És dóna la circumstància que la quantia mitjana de les beques universitàries a Tarragona és inferior al de províncies veïnes com Castelló (2.490 euros) o Terol (2.520 euros).

“El pitjor és que aquesta reducció de les beques ha coincidit amb el creixement exponencial de les taxes universitàries” el que ha suposat “un autèntic torpede en la línia de flotació del futur dels joves d’aquest país, també dels tarragonins.” A més, el Govern del PP ha endurit els requisits acadèmics i ha eliminat la transparència en la concessió de les beques públiques.

En dades absolutes, l’import global per a beques universitàries i per a l’educació en general ha davallat progressivament amb el Govern del PP. En aquest darrer pressupost de l’executiu de Rajoy les beques pateixen una nova laminació de 75 milions d’euros mentre que l’acumulat des de que governa el PP ja registra 210 milions menys de pressupost en beques.

“Les xifres objectives que aporta el mateix Govern del PP són totalment eloqüents i demostren el cinisme de la campanya propagandista sobre la miraculosa recuperació econòmica que sacsegen els apologistes de Rajoy i de les seves polítiques d’austeritat i retallades. La pregunta que formulem és molt senzilla, malgrat que ningú al PP la vulgui respondre: si el què diu el Govern sobre la sortida de la crisi és veritat com és que continuen retallant a dues mans en serveis i prestacions essencials com les beques universitàries?”, ha reblat Joan Ruiz.


“El ministre Wert porta tres anys mentint a la ciutadania, presumint que mai a la història del país un Govern ha invertit tant en beques com el de Rajoy quan la realitat objectiva és que han acumulat una retallades de més de 210 milions d’euros en beques. La mentida política, doncs, és consolida com l’autèntic ADN que identifica i caracteritza al Partit Popular.” 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada