divendres, 26 de setembre del 2014

UNA VICTÒRIA DE TOTES I DE TOTS



La retirada de la contrareforma de la llei de l’avortament per part del Govern és una victòria de totes les dones i també del conjunt de la ciutadania i demostra que malgrat la majoria absoluta del PP, i l’ús prepotent que en fa, els ciutadans podem aconseguir moltes fites si anem junts i sumem en la mateixa direcció. Com a dona i com a socialista estic molt contenta de l’èxit que hem obtingut i molt orgullosa de les nombroses mobilitzacions populars i cíviques que han obligat finalment Rajoy a recular.

No era senzilla la fita perquè des del primer moment el Govern del PP va amenaçar amb impulsar aquesta contrareforma o sí o sí. En cas d’haver-ho fet, haguéssim assistir al major retrocés en matèria de drets de les dones dels darrers 30 anys. Un enorme salt enrere d’imprevisibles conseqüències fruït de la convicció ideològica de la dreta segons la qual les dones no podem ser responsables de les nostres vides, ni podem decidir conscientment com i quan ser o no ser mares.

La particular visió del PP sobre el tema partia de l’error d’equipar prohibició de l’avortament amb la desaparició dels mateixos. Greu error ja que la mateixa Organització Mundial de la Salut sempre ha afirmat que restringir el dret a l’avortament tan sols aconsegueix l’efecte contrari, és a dir, augmentar-ne el nombre. Això sí, en condicions d’insalubritat i posant en risc la vida de les dones. Però Rajoy , Gallardón i el PP devien pensar que ells sabien més que l’Organització Mundial de la Salut... Només cal recordar les declaracions del diputat del PP per Tarragona, Alejandro Fernández, en les què afirmava que “no existeix el dret de les dones a l’avortament”. Així, tal qual, el PP determina quins són els drets de les dones.

Els socialistes ens vàrem oposar des del primer moment a aquesta insensatesa perquè sempre hem defensat el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat i que tan sols una educació sexual adequada i la millora en l’accés als mitjans anticonceptius poden prevenir les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats. La contrareforma del PP, com van alertar els mateixes associacions de professionals de medicina i bioètica, hagués augmentat el nombre d’avortaments clandestins i insegurs. Amb els drets i la vida de les dones no s’hi juga i per això vam denunciar la contrareforma a les Corts Generals i també al Parlament europeu.


Finalment, però, no ha estat així perquè les dones i el conjunt de la ciutadania hem sabut estar a l’alçada del repte i hem manifestat el nostre absolut rebuig a aquesta autèntica agressió del PP als nostres drets i llibertats. Els i les socialistes seguirem treballant per impedir que els drets de les dones siguin moneda de canvi electoral i per assolir la llibertat real i plena de les dones, víctimes tant dels efectes perniciosos de la crisi com de la vergonya col·lectiva de la violència de gènere. Aquest és el nostre compromís i també la nostra convicció ètica.

Article d'Imma Costa publicat al diari de Més Tarragona 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada