dimecres, 9 de gener del 2019

EL PSC DE MONTBLANC PORTA AL PARLAMENT UNA ESMENA QUE EMPLAÇA AL GOVERN A RETORNAR LA GRATUÏTAT DEL TRANSPORT I DEL MENJADOR ESCOLAR




El primer secretari del PSC de Montblanc, Joan Manel Cabello, ha explicat aquest dijous que el grup parlamentari socialista ha presentat una esmena al Parlament que emplaça al Govern a retornar de nou la gratuïtat del transport i dels menjadors escolars als municipis amb nuclis agregats de Catalunya, com és el cas de Montblanc.  

Joan Manel Cabello ha recordat que aquest és un tema “molt important per un municipi com el nostre, que té vàries pedanies. Des de 2012, quan el Govern d’Artur Mas va aplicar la seva política de retallades al transport i als menjadors escolars moltes famílies s’han vist perjudicades per aquesta decisió ja que han hagut d’assumir un sobrecost econòmic per aquests serveis essencials en el dia a dia de la realitat escolar dels seus fills.”  

Des del PSC s’ha reiterat en múltiples ocasions l’oferta al PDeCAT i als seus socis d’ERC per assolir un gran acord de país per aconseguir que tots els nens catalans tinguin garantides les seves necessitats alimentàries bàsiques així com el transport escolar dels nuclis petits o agregats a les capitals de comarca.

“Els socialistes sempre hem defensat que cap nen se’n vagi a dormir sense sopar per això hem emplaçat al Govern a garantir tres àpats al dia als infants en risc de pobresa, la reforma de les beques de menjador i l’establiment d’una targeta de compra per tal que les famílies puguin adquirir un paquet d’aliments bàsics que garanteixin una vida amb unes mínimes condicions de dignitat”, ha explicat el portaveu dels socialistes de Montblanc.

Així mateix, Joan Manel Cabello, ha afirmat que “davant la paràlisi que ha vingut demostrant durant aquest mandat tant l’alcalde de Montblanc com el seu equip de Govern els socialistes hem assumit l’obligació de defensar els interessos dels veïns de la Conca de Barberà també al Parlament. Per això hem demanat als nostres diputats que presentin aquesta esmena ja que la solució a aquesta qüestió és responsabilitat de la Generalitat i no dels municipis que ja han hagut de fer mans i mànigues per fer front, per exemple, als impagaments del Govern durant aquests darrers anys.”

“Cal recordar que la Conca ha estat una de les comarques del país en patir una desinversió més gran durant els anys de Govern de Mas, Puigdemont i Torra. No ens mereixem aquest despropòsit. Nosaltres també som catalans. Per això seguirem exigint a la Generalitat allò que ens correspon com a ciutadans d’aquest país. Ni més, ni menys”, ha conclòs el portaveu socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada