dimecres, 9 de gener del 2019

EL PSC EXIGEIX AL GOVERN TORRA QUE “ES POSI LES PILES” I TREGUI DE L’OBLIT A LES COMARQUES DE TARRAGONA




El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha exigit avui al Govern Torra “que es posi les piles, tregui de l’oblit a les comarques tarragonines, obri els calaixos i recuperi les carpetes que afecten al sud de Catalunya i que es posi a treballar amb un pla calendaritzat d’inversions. Ja fa més d’un any de les eleccions, és hora no de demanar sinó d’exigir al Govern Torra i als seus socis parlamentaris que es treguin el son de les orelles i facin alguna cosa per les comarques del sud del país. Que facin alguna cosa, que s’equivoquen si cal, però que facin quelcom ja!”

Així ho han demandat els diputats socialistes al Parlament, Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo, que també han recordat que des de l’arribada d’Artur Mas i dels seus successors a la Generalitat a finals de 2010 les inversions del Govern al Camp de Tarragona han passat d’una mitjana de 152 milions d’euros anuals, amb Govern socialista, als menys de 40 milions d’euros anuals. “A les Terres de l’Ebre encara és pitjor perquè les inversions s’han enfonsat per sota dels 20 milions d’euros.”

“La veritat és que estem patint un oblit permanent i sistemàtic per part del Govern de la Generalitat i dels grups que li han donat suport en aquests darrers anys: PDeCAT, ERC i la CUP. Les inversions a les comarques tarragonines han davallat més que a la resta del país. No entenem el perquè d’aquest menyspreu, que dura anys, entre d’altres qüestions perquè mai se’ns ha donat cap explicació o argument racional. Tot queda ocult darrere d’una gran bandera estelada...”

Davant d’aquesta “paràlisis” que perjudica greument els interessos de tots els habitants de les comarques del sud del país, els diputats socialistes han emplaçat a l’actual Govern a què recuperi i revitalitzi el Pla Estratègic del Camp de Tarragona, “que han deixat dormint el somni dels justos durant anys” i que elabori amb caràcter d’urgència un pla calendaritzat amb les inversions més necessàries i urgents per a les comarques tarragonines.

“Vivim una realitat absolutament kafkiana. El que està passant, per exemple, amb l’increment de les tarifes de la C-32 al Baix Penedès és de jutjat de guàrdia. Els veïns de la comarca porten anys i panys, en plural, escoltant promeses de la Generalitat que mai es concreten en res. No pot ser aquesta inacció sense precedents. No pot ser que sempre es treguin la responsabilitat del damunt amb el mantra de “l’Estat opressor”. El senyor Torra presideix una institució que disposa d’un pressupost superior als 40.000 milions d’euros. Alguna coseta es deu poder fer amb aquest volum inversor... fins i tot al sud del Llobregat”, han emfatitzat els diputats socialistes.

Per al PSC és “vital”, entre d’altres mesures, construir nous edificis per a escoles a diverses poblacions del Camp de Tarragona, garantir el transport sanitari urgent a tot el territori, ampliar els CAPs, construir el Fòrum Judicial de Tarragona, pagar els deutes pendents als ajuntaments, desenvolupar el pla de competitivitat de la Tàrraco Romana, elaborar un pla per reduir el fracàs escolar a Constantí, recuperar el finançament de les escoles bressol o garantir l’alliberament dels peatges de la C-32 al seu pas pel Baix Penedès per als usuaris habituals així com incloure aquesta comarca en el pla especial de comarques amb més atur de Catalunya.

“Si no tenen idees o no coneixen el territori els podem ajudar. El que és fonamental és no seguir perdent més temps ni més oportunitats. Ens cal, també als tarragonins i tarragonines, que la Generalitat actuï, que es posi a treballar i que impulsi accions dins de les seves competències. En conseqüència, exigim per enèsima vegada que tornin a invertir a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, per tal que puguem tornar, com a mínim, als nivells inversors que teníem durant els anys de Govern de progrés”, han conclòs Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada