dilluns, 5 de novembre del 2018

JOAN RUIZ: “LA PENSIÓ PER ORFANDAT PER ASSASSINAT MASCLISTA SERÀ SUPERIOR ALS 800 EUROS MENSUALS”




El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha subratllat avui que la proposició de llei del PSOE de millora de la pensió d’orfandat de víctimes de violència de gènere permetrà la creació d’una nova prestació per als fills i filles de les víctimes que no haguessin estat donades d’alta a la Seguretat Social.

“A més, en el cas que si tinguessin dret a la pensió per orfandat la quantia econòmica s’incrementarà fins a un 70% de la base reguladora. Això suposarà, segons els nostres càlculs, que la pensió mitjana que rebran aquests menors serà superior als 800 euros mensuals”, ha explicat al diputat tarragoní.

Cal recordar que actualment aquests menors tan sols reben una ajuda de 140 euros al mes, completament insuficient per fer front a les despeses bàsiques per poder viure amb un mínim de dignitat material.

Joan Ruiz ha recordat també que en els darrers 15 anys 27 dones han estat assassinades per violència masclista a la demarcació de Tarragona, 146 a Catalunya i 947 al conjunt d’Espanya. “El que ens recorda la cara més fosca de la xacra que representa la violència de gènere a la nostra societat.”   

“Amb aquesta proposta de llei que ha presentat el grup socialista finalment s’inclourà a tots els nens i nenes orfes per l’assassinat masclista de les seves mares corregint així una situació que era particularment injusta ja que perjudicava als més petits que es trobaven en una situació de completa indefensió”, ha afegit.

Cal subratllar, a més, que la nova llei s’aplicarà amb caràcter retroactiu de manera que tant l’increment de la pensió com la prestació d’orfandat es veuran afectades de manera immediata.

Finalment el text aprovat incorpora també una disposició addicional en la que s’estableix que el Govern durà a terme, en el termini màxim de tres mesos, un estudi a fi i efecte d’analitzar altres supòsits d’orfandat absoluta per garantir la mateixa protecció que cobrirà als orfes als que es fa referència aquesta llei.

Joan Ruiz ha remarcat que “el nou Govern progressista i reformista de Pedro Sànchez té com a prioritat absoluta lluitar contra la violència masclista revertint les retallades que en matèria de violència de gènere va aplicar, irresponsablement, l’executiu del PP.”

Durant els set anys de Govern de Mariano Rajoy les partides destinades a combatre la violència masclista es van retallar un 22% en relació a les inversions del darrer executiu socialista.  

“Els socialistes reposarem tots els fons que el PP va retallar i farem efectiva i desplegarem íntegrament la llei integral contra la violència de gènere. Quan es tracta de la vida de les dones no hi ha retallada que valgui!”, ha conclòs el diputat tarragoní.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada