divendres, 26 d’octubre del 2018

RESPECTEM BANDERES I SÍMBOLS. RESPECTEM EL POBLE




En primer lloc he de confessar que no he estat mai una persona amb gaire fascinació per les banderes o per la profusió de simbologia patriòtica. Mai he tingut una bandera penjada a la balconada de casa.

Dit això sempre he tingut clar que el respecte a totes les sensibilitats i opinions ha de ser un element bàsic de la nostra convivència en pluralitat i democràcia. Per a mi està claríssim. A Perafort i Puigdelfí, com al conjunt de la societat, conviuen diferents sentiments d’identitat i diferents graus d’intensitat d’aquests sentiments. No podem menysprear ningú perquè, qui ho faci, està menyspreant a una part de la ciutadania que és com dir que està menyspreant i faltant al respecte al poble que alguns s’entossudeixen a afirmar que representen en exclusiva. I el poble, també a Perafort i Puigdelfí, no és cap bloc monolític. És molt plural.

Dic tot això en relació a la polèmica de les banderes que sembla que impera aquests darrers mesos, fins i tot al nostre poble. La posició del grup socialista és clara: les banderes oficials que representen la ciutadania i la democràcia s’han de respectar totes: la catalana, l’espanyola, l’europea i la del nostre estimat poble.

Lamentablement, sembla que no tothom ho tingui tan clar. I així a les façanes de diversos ajuntaments, entre les quals la de Perafort, durant anys no ha onejat la bandera espanyola. Darrerament, a instàncies d’una denúncia, la bandera ha estat onejada però només poques setmanes després de ser hissada ja es troba completament esquinçada.

De fet, i a diferència de la resta de banderes oficials, la bandera constitucional espanyola està esquinçada des de fa dies sense que l’equip de Govern de CiU hagi fet res per resoldre la qüestió.

Ho considerem un error. Ja fa temps que alguns han entrat en una espiral de menyspreus i vexacions dels símbols i banderes amb les que moltes persones, també a Perafort i Puigdelfí, s’identifiquen. Des del grup del PSC ho condemnem rotundament amb la mateixa fermesa que si la bandera esquinçada fos la catalana o la de la Unió Europea.

Volem un poble de tots i per a tots, sense exclusions. Que cadascú, si ho considera oportú tingui la bandera que vulgui al seu balcó, màxim respecte, però a l’Ajuntament, que és la casa de tots han onejar les banderes que representen el nostre ordenament democràtic constitucional i el nostre autogovern. Burlar-se dels símbols és burlar-se d’una part del poble que s’identifica amb aquests símbols. I ja n’hem tingut prou de burles, befes, humiliacions, d’intolerància i d’exclusions. Ja hem vist a on ens han portat...

No, els socialistes no volem ni un poble ni un país sectari i dividit en blocs antagònics. Som els garants del respecte i de la convivència en llibertat. Nosaltres representem la proposta transversal que busca el prestigi i l’autoestima de Perafort i Puigdelfí. Això és el que hem de recuperar, sense deixar ningú a banda.

Si algú pensa que el conflicte actual es resoldrà alimentant una política de fronts i d’exclusió d’una part de la ciutadania s’equivoca. I s’equivoca molt. No és bona cap intolerància. Nosaltres, els i les socialistes de Perafort i Puigdelfí, volem manifestar el nostre absolut respecte per a tots els veïns i veïnes del nostre municipi, sigui quina sigui la bandera que tenen (o no) penjada al balcó.

La llibertat d’expressió no es pot limitar. La convivència és una, no és fragmentable. No ens agrada ni cremar banderes ni xiular i escridassar himnes (els que siguin). Ningú ens veurà atiant sentiments de menyspreu o d’odi. Tots vivim al poble, tots ens estimem el nostre entranyable municipi i tots volem el millor per als nostres fills i filles. Aquesta és la nostra convicció moral i per això ens deixarem la pell lluitant per fer de Perafort i Puigdelfí un far de progrés i benestar social al Camp de Tarragona.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada