dilluns, 22 d’octubre del 2018

JOAN RUIZ: “L’INCREMENT D’UN 3% DE LES PENSIONS MÍNIMES BENEFICIARIA UNS 35.000 PENSIONISTES TARRAGONINS”




“L’increment d’un 3% de les pensions mínimes contemplat en els pressupostos de l’Estat per l’any vinent beneficiaria a uns 35.000 pensionistes de les comarques tarragonines, segons les nostres dades. Dins d’aquest col·lectiu cal destacar les persones que cobren una pensió de viduïtat, d’orfandat o bé d’incapacitat permanent. És a dir, es beneficiarien desenes de milers de jubilats tarragonins que cobren pensions mínimes o no contributives”, ha subratllat avui el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz.

Així mateix, l’actualització de les pensions d’acord amb l’IPC real beneficaria directament als 167.000 pensionistes que hi ha a la demarcació de Tarragona que actualment cobren, de mitjana, 911 euros mensuals.

Segons el diputat del PSC “és compromís del Govern socialista que els pensionistes no perdin poder adquisitiu. Les seves pensions han de ser actualitzades d’acord amb l’evolució real dels preus i del nivell de vida, i no ser congelades com irresponsablement va fer el PP amb la complicitat de Ciutadans. És una qüestió de justícia i de dignitat que aquestes persones que han treballat tota la vida contribuint al bé comú de la societat rebin ara el que, per llei, els correspon. Sense trampes, ni excuses per evitar-ho com va fer la dreta quan estava al Govern.”

En el mateix sentit Joan Ruiz ha qualificat com a “kafkià” que PP, Ciutadans i Vox considerin l’augment del salari mínim proposat pel Govern de Pedro Sànchez com “un luxe” que el país, suposadament, no es pot permetre.

“Ni luxe, ni romanços. No és cap luxe que es demani que un treballador d’aquest país cobri, com a mínim 900 euros repartits en 14 pagues l’any, perquè és el mínim del que ha de disposar un nucli familiar amb fills petits a càrrec per arribar a final de mes, fins i tot amb dificultats. Luxe era congelar el salari mínim i, alhora, aprovar una amnistia fiscal a mida de les rendes altes i dels grans evasors fiscals com van fer PP i Ciutadans durant els anys de Rajoy”, ha emfatitzat.

“Amb aquests pressupostos volem que les persones, a peu de carrer, després de molts anys de promeses incomplertes, notin a la pell que el Govern realment s’ocupa de les seves necessitats i dóna satisfacció a les seves demandes reals. Aquests són, realment, els pressupostos de les persones que molts estaven esperant. És hora, doncs, de deixar-se d’excuses i sumar conjuntament per garantir la seva aprovació i els seus efectes sobre la vida quotidiana de les classes populars, treballadors i mitjanes d’aquest país.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada