divendres, 19 d’octubre del 2018

14.000 TREBALLADORS TARRAGONINS ES BENEFICIARIEN DE L’INCREMENT DEL SALARI MÍNIM FINS ALS 900 EUROS MENSUALS




El diputat socialista al Congrés per Tarragona Joan Ruiz ha explicat aquest dijous que més de 14.000 treballadors de les comarques tarragonines es beneficiarien de l’increment del salari mínim interprofessional de fins a 900 euros mensuals que ha incorporat el Govern de Pedro Sànchez en la seva proposta de pressupostos generals de l’Estat per al 2019.

Cal recordar que el salari mínim interprofessional actual és de 735 euros al mes i que durant els molts anys de Govern de Mariano Rajoy va quedar congelat o bé va tenir increments raquítics molt per sota de l’augment general dels preus de consum.

Per tant, en cas d’aprovar-se els pressupostos estaríem davant del major increment anual del salari mínim de la nostra història recent molt per sobre, fins i tot, del darrer període de Govern socialista quan el salari mínim es va incrementar un 39% en set anys (2004-2011), passant de 460 euros el 2004 a 641 euros el 2011, és a dir, 181 euros més.

Segons ha destacat Joan Ruiz, “seria realment inversemblant que aquells que s’han passat anys carregant contra les retallades socials del PP i Ciutadans ara votessin en contra d’aquests pressupostos socials que tant necessiten les persones, precisament, juntament amb el PP i Ciutadans. Seria realment incomprensible i paradoxal. Autènticament kafkià...”, ha subratllat.

“Els socialistes sempre hem cregut que fins que la recuperació econòmica no arribi a les butxaques dels treballadors i de les classes populars no podrem dir que realment hem sortit de la crisi, com sí deien PP i Ciutadans. Aquests pressupostos demostren que si que es possible fer una altra política, amb justícia social, lluitant contra les desigualtats i eradicant la pobresa infantil i energètica. Són, realment, els pressupostos que necessitàvem perquè posen a les persones en el centre de l’acció política”, ha argumentat.

El diputat socialista també ha rebutjat les crítiques provinents del PP, Ciutadans i Vox que argumenten que aquests són una pressupostos “bolivarians”.

“Realment no saben que inventar-se per justificar que ells aprovaven pressupostos que incrementaven les desigualtats i fomentaven la precarietat laboral, amb treballs mal pagats i en precari. Per contra, els nostres són uns pressupostos d’estricte justícia fiscal amb un sistema progressiu: aporten més aquells que més tenen i no, com ha passat fins ara, les classes mitjanes, populars i treballadores. Ningú que es defineixi com a progressista pot votar en contra d’aquests pressupostos amb el PP i Ciutadans amb excuses que no tenen res a veure amb el contingut d’uns comptes que inclouen una inversió addicional a Catalunya de més de 3.000 milions d’euros”, ha argumentat.   

Finalment, el diputat tarragoní ha explicat que els pressupostos del Govern socialista increment les pensions mínimes un 3%, actualitzen les pensions d’acord amb l’IPC real, eleven un 40% les inversions en dependència i eliminen el copagament farmacèutic que va establir el PP, entre d’altres mesures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada