dilluns, 12 de novembre del 2018

UNS BONS PRESSUPOSTOS QUE TARRAGONA NECESSITA COM L’AIRE QUE RESPIRA




Durant any hem denunciat, amb raó, la desinversió a la que el Govern del PP havia condemnat a Tarragona. Segons les mateixes dades oficials durant aquests anys d’executiu de Rajoy, amb el suport de Ciutadans aquesta darrera legislatura, les inversions destinades a les nostres comarques es van reduir a quasi la meitat. Tisorada en tota línia a una província necessitada de saba nova. Tots, i repeteixo tots (òbviament tret del PP i Ciutadans), hem denunciat aquesta retallada, també els diputats d’ERC i el PDeCAT per Tarragona.

Ara tenim una magnífica oportunitat per rectificar aquesta injustícia. El Govern progressista del canvi ha presentat uns pressupostos que contemplen un augment de 2.200 milions d’euros de les inversions directes destinades a Catalunya, de les quals com és lògic una bona part es destinarien a Tarragona. De debò podem prescindir i rebutjar uns pressupostos que contemplen una millora tan sensible de les inversions a casa nostra, senyors d’ERC i del PDeCAT?

Són uns bons pressupostos per Tarragona i són uns excel·lents pressupostos per les persones, pensats per donar satisfacció a les seves necessitats. I no amb paraules ni plans secrets de 18 mesos que acaben en desastre, sinó amb fets concrets. Si tiren endavant l’any vinent 14.000 treballadors i treballadores de les comarques tarragonines que estan cobrant el salari mínim veurien incrementar-se el seu sou fins als 900 euros mensuals, un 23% més del que estan rebent ara. Així mateix, més de 160.000 pensionistes tarragonins veurien la seva pensió revaloritzada segons l’IPC i no congelada com ara, tal com va decidir Rajoy.

Lligar el vot d’aquests pressupostos socials a un judici que encara no s’ha celebrat, com irresponsablement fan ERC i PDeCAT, és un error que perjudicarà als treballadors, als pensionistes i a les famílies amb persones en situació de dependència que veurien congelats els seus sous, les seves pensions i les seves prestacions. I un error que perjudicaria també Tarragona que ja suma set anys continuats de desinversió gràcies al PP i als seus actuals socis de Ciutadans als que ara, per omissió, caldria sumar-hi ERC i el PDeCAT.

El president Pedro Sánchez s’ha compromès a derogar els aspectes més lesius de la reforma laboral, aconseguir que els treballadors autònoms cotitzin segons els seus ingressos reals, impulsar una nova fiscalitat que redistribueixi la riquesa, revertir el copagament farmacèutic, invertir 536 milions addicionals en beques per als nostres joves i augmentar un 40% més el pressupost adreçat a partides per dependència. Això a banda d’augmentar l’oferta de pisos de lloguer a preus assequibles i desenvolupar, de debò, el pacte d’Estat contra la violència masclista que assassina dones.

Estem segurs que són els pressupostos que les persones i Tarragona necessiten. A tirar-los endavant, d’acord amb l’agenda del canvi fixada pel president Pedro Sánchez, esmerçarem tots els nostres esforços els socialistes. Ho farem també perquè estem convençuts que ni nosaltres ni ningú pot parlar “de la dignitat del poble” si, al mateix temps, rebutja uns pressupostos socials que defensen els interessos, precisament, de la immensa majoria d’aquest poble. La dignitat es demostra defensant els interessos de les persones i no posant pals a les rodes.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada